З 12 лютого на Житомирщині розпочав роботу пересувний консультаційний пункт, який діятиме в місцях із масовим перебуванням людей.

У перший день роботи рятувальники державної служби України з надзвичайних ситуацій в Житомирській області (ДСНС) спільно із представниками обласної організації Червоного Хреста України та навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності проводили широкомасштабну інформаційно-роз’яснювальну роботу з населенням Житомира щодо правил поведінки в умовах загрози або виникнення надзвичайних ситуацій.

2015_02_13_001

Представники організації Червоного хреста навчали громадян накладати тугу пов’язку на кінцівку, робити штучне дихання, обробляти рану у разі термічного опіку тощо. Рятувальники знайомили з нормами та правилами поведінки при виявленні вибухового пристрою або підозрілого предмету, порядком дій за сигналом «Увага всім!», порядоком дій при евакуації, а також правилами користування первинними засобами захисту органів дихання. Крім того, громадяни отримали консультативні поради щодо способів подолань важких життєвих ситуацій.

2015_02_13_002

Пересувний пункт працюватиме по всій області.

2015_02_13_003

 

Прес-центр ДОЗ,

тел. (0412) 41-37-72,

E-mail:  press@ztomc.net.ua