У Житомирі освятили й відправили реанімобіль для потреб Першої медичної роти Нацгвардії України ім. Пирогова, що базується у другій клінічній лікарні Артемівська.

Ініціатором придбання реанімаційного кабінету на колесах виступила головний лікар Житомирського обласного спеціалізованого будинку дитини для дітей-сиріт та дітей, які залишились без піклування батьків Світлана Урсуленко.

2015_02_12_01

З її слів, купівля цього автомобіля стала можливою завдяки допомозі архимандрита Гавриїла, київські друзі якого пожертвували необхідну суму. Загалом, автомобіль є повністю оснащеним всім необхідним для перевезення поранених. Крім того, його наповнили потрібними українським захисникам речами: пакунками з засобами гігієни, білизною, взуттям, продуктами харчування.

2015_02_12_02

-Це подарунок не тільки працівників нашого будинку, а великої групи людей, навіть перелічити важко, - розповіла Світлана Урсуленко. -Практично з перших днів ми допомагаємо бійцям АТО. Від наших воїнів дізналися про те, що зараз у східних регіонах широко розгортається медична служба. Тому, порадившись, вирішили допомогти  саме медичній роті.

2015_02_12_03

Обряд освячення реанімобіля провів Архієпископ Житомирський та Новоград-Волинський Української Православної Церкви. За його словами, в цей нелегкий час українці мають бути небайдужими до потреб ближнього.

Прес-центр ДОЗ,

тел. (0412) 41-37-72.

E-mail:  press@ztomc.net.ua