Новини

Програма цільового фінансування вразливих категорій бізнесу під час карантину «єПідтримка»

Програма цільового фінансування вразливих категорій бізнесу під час карантину «єПідтримка»

Для чого започаткована програма?

 

Президентом України ініційовано програму підтримки бізнесу, який зазнав втрат під час карантину.

Держава вдячна тим людям, які вакцинувались, і пропонує за рахунок коштів, наданих за участь в кампанії вакцинації, підтримати підприємства зі сфери культури, спорту, перевезень. Бізнес не тільки бачитиме увагу держави, а й лояльність своїх клієнтів.

 

Хто зможе отримати 1000 грн?

 

Виплати отримають усі повнолітні громадяни України, які мають повний  курс вакцинації, незалежно від того, коли вони робили такі щеплення.

Ця тисяча гривень не буде оподатковуватися, отримання коштів не є перешкодою для нарахування субсидій.

Обов’язковою вимогою є отримання 2 доз антиковідних вакцин (підтвердження у додатку Дія або офіційним документом про вакцинацію). Не зволікайте, генеруйте сертифікати зараз.

 

Яким чином 1000 грн отримуватимуть ті громадяни України, які наразі не мають додатка ДіЯ?

 

Програма реалізовуватиметься в декілька етапів. Одразу від початку програми   (1 етап) отримання коштів відбуватиметься через додаток ДіЯ. Це - найшвидший і найпростіший спосіб. На другому етапі (3 квартал 2022 року) буде запропоновано альтернативний механізм нарахування, над яким зараз працюють.

 

Чи буде якийсь часовий ліміт на те, щоб витратити цю 1000 грн?

 

Громадянин може скористатися нарахованою сумою протягом 4 місяців після дня надходження коштів. У разі невикористання сума буде повернена державі.

Програма бонусних нарахувань розпочнеться з 19 грудня та триватиме впродовж наступного року.

 

З якого джерела будуть залучені кошти для реалізації ініціативи Президента?

 

Кошти буде виділено за рахунок збільшення видатків загального фонду Державного бюджету в обсязі 6 млрд грн.

 

Чи вистачить коштів на усіх вакцинованих у разі збільшення кількості вакцинованих обома дозами?

Держава закумулює стільки грошей, скільки необхідно, щоб забезпечити виконання всієї програми. Кількість людей, які вже вакцинувалися двома дозами, постійно збільшується, – тому зараз неможливо передбачити фінальну суму. Але ресурс у держави є. Цю допомогу отримають всі, хто вже має 2 щеплення.

 

Чи плануються додаткові системи захисту додатку "Дія", щоб унеможливити списання коштів зловмисниками?

 

Фінансові операції здійснюватимуться банками-партнерами, які мають надійні системи захисту платежів.

 

Як можна буде віртуальною карткою оплачувати послуги ? Ці гроші можна отримати на руки? Чи на спеціальний рахунок?

МінЦифри формує технічні вимоги підключення до програми для Банків-

Емітентів.

Банки-емітенти підписують договори інформаційної взаємодії та декларацію

відповідності технічним вимогам, вносять MCC-коди для обмеження витрат

за спеціальними банківськими картками. Безкоштовно випускають такі

картки для населення.

Громадяни у мобільному додатку Дія проходять коротку верифікацію, яка

дозволяє їм отримати гроші на спеціальні банківські картки.

Мінекономіки нараховує гроші на спеціальні карткові рахунки громадян –

по 1 тис. грн.

Громадяни розраховуються грошима з підприємствами, які відповідають

визначеним MCC-кодам.

 

На першому етапі програми працюватиме такий алгоритм. Надання готівки не передбачене.

 

Чи картка для зарахування допомоги буде платною? Чи буде комісія за обслуговування?

Віртуальні картки – безкоштовні, жодних комісій за обслуговування не буде.

 

Який повний перелік послуг, на які можна буде витратити 1000?

Головна ідея програми – не тільки заохотити вакцинуватись, а й підтримати бізнес, який найбільше постраждав від пандемії. За цим принципом відбиратимуться послуги, на які можна витратити допомогу.

 

Перелік послуг ще формується. Планується, що витратити кошти буде можна на: придбання залізничних та авіаквитків на внутрішні рейси, абонементи до спортзалів чи фітнес-клубів, відвідати кінотеатр, театр, музей чи виставковий центр, придбати книги (зараз опрацьовуємо процес реалізації).

 

Наразі тривають перемовини з національними авіакомпаніями, які попередньо погодилися  конкурувати за пасажирів із Укрзалізницею. Задля цього вони мають адаптувати ціни на квитки та розробити механізм їхнього придбання.

 

Чи можна розрахуватись за рахунок допомоги за послугу, якщо вона коштує більше 1000 грн, наприклад, додавши власні кошти з іншого рахунку?

Поки що розрахуватись можна тільки за послугу, вартістю до 1000 грн включно.


Відбір підприємств-учасників програми

 

Головна ідея програми – не тільки заохотити вакцинуватись, а й підтримати бізнес, який постраждав від пандемії. Це приблизно 6000 підприємств.

До програми плануємо залучити підприємства будь-якої форми власності, що є резидентами України, юридичні особи та фізичні особи-підприємці.

Зараз тривають консультації з бізнесом, ми зацікавлені, щоб коло учасників було якнайширшим.

Для участі підприємствам потрібна наявність платіжного терміналу або онлайн точки продажів, відповідність основній діяльності та MCC-коду, перелік яких буде визначено постановою КМУ.

Відбір здійснюватиметься на підставі MCC-кодів (коди типів витрат). Перелік кодів буде затверджений КМУ. Додаткової реєстрації для компаній  для участі в програмі не потрібно.

 

МСС код –  це код, який закріплюється за платіжним терміналом банком, використовується для класифікації бізнесу за видами товарів або послуг, які він надає.

 

Як буде контролюватися процес використання грошей через «Дію» – на спортзал, театр чи подорож Україною?

Громадяни розраховуються грошима у підприємствах, які відповідають

визначеним MCC-кодам. Держава контролює випадки нецільового використання коштів та блокує нечесних гравців ринку від участі у програмі.

 

5 грудня – Міжнародний день волонтера

Боротьба за незалежність України доводить нам усім, що волонтерство – це стовідсотково покликання, прагнення щирої і високодуховної людини зробити світ кращим, допомогти кожному, хто потребує захисту і підтримки. Це потужний громадський рух, неймовірний імпульс добра, прояв найшляхетнішої людської діяльності. І те, що нею займається у тому числі і наша молодь, надихає нас, старше покоління, спонукає до наслідування.

Детальніше...

 

Доступність медичних послуг для людей з інвалідністю – у фокусі Програми медгарантій

3 грудня – Міжнародний день людей з інвалідністю. Медична допомога для цих людей, так само, як і для всіх інших, має бути доступна без катастрофічних фінансових витрат. А також доступна у буквальному сенсі.

Національна служба здоров’я України дотримується принципу безбар’єрного доступу до вчасної медичної допомоги для всіх, незалежно від статусу, ідентичності чи іншої приналежності. Такий підхід став основою Програми медичних гарантій, яка забезпечує безоплатні медичні послуги українцям.

Саме тому у 2021 році доступність медзакладу для пацієнтів з інвалідністю стала обов’язковою вимогою для укладення договору з НСЗУ.

«Медичні заклади, які працюють за Програмою медичних гарантій, повинні бути обладнаними пандусами, ліфтами, мати облаштовані вбиральні, доступну навігацію та забезпечити людині на кріслі можливість самостійно пересуватися по лікарні.

Із закладами, які не можуть забезпечити безперешкодний доступ, НСЗУ договори не укладає. Це стало хорошим стимулом і кроком до безбар’єрності. І покращило фізичний доступ до медзакладів для людей з інвалідністю», – говорить заступник голови НСЗУ Тетяна Бойко.

НСЗУ незмінно працює в інтересах пацієнта, формуючи вимоги таким чином, щоб медичні заклади були доступними та безбар’єрними для всіх.

Це стосується і доступу до медичних послуг людей старшого віку, вагітних, мам і тат з візочками, маленьких дітей та людей, які отримали травму. За різними оцінками, до маломобільних груп належать від 30 до 50% населення. Усі ці люди не повинні бути позбавлені доступу до медичних послуг, тому так важливо розвивати безбар’єрність медзакладів. Право на доступ не може бути порушене через фізичні бар’єри.

Із безперешкодного доступу до медичних послуг починається автономія пацієнта. Людина в кріслі, на милицях чи з дитячим візочком повинна мати можливість самостійно зайти в будь-яке приміщення, не очікуючи допомоги від працівників медзакладу чи сторонніх людей.

Адже доступність – це не просто формальність. Це вимога цивілізованого суспільства, в якому всі люди повинні мати рівні права і можливості.

Національна служба здоров’я України

 

Велике будівництво на Житомирщині: завершено останню ІІІ чергу реконструкції приміщень обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського

Як повідомляє Департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА, в рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» у Житомирі завершено останню ІІІ чергу реконструкції приміщень обласної клінічної лікарні ім.О.Ф.Гербачевського. Йдеться про відділення анестезіології та інтенсивної терапії №1 та відділення інтенсивної терапії для післяопераційних хворих №1 лікарні.

Детальніше...

 

Президент України нагородив двох жителів Житомирщини державними нагородами

01 грудня 2021 року Президент України Володимир Зеленський відзначив державними нагородами тих, хто зробив важливий внесок в розвиток країни.

Детальніше...

 

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом

1988 р. – Всесвітня організація охорони здоров’я вперше оголосила

1 грудня Всесвітнім днем боротьби зі СНІДом.

Детальніше...

 

Велике будівництво на Житомирщині: в області відкрито вже 21-у сучасну сільську амбулаторію

Голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко 30 листопада взяв участь у відкритті в с. Оліївці амбулаторії на 1-2 лікаря з житлом.

Детальніше...

 

Медичний календар на грудень 2021 року

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Відзначається з 1988 року. Тема 2021 року – «Ліквідувати нерівність. Покінчити зі СНІДом. Припинити пандемію». Викорінення нерівності допоможе не лише покласти край епідемії СНІДу, а й захистити права ключових груп населення, людей, які живуть із ВІЛ, підвищити ефективність боротьби з COVID-19 та іншими пандеміями, забезпечити відновлення економіки та підтримку її стабільності. Крім того, це дозволить врятувати мільйони людей і покращити життя суспільства в цілому.

Детальніше...

 

Усе про вакцини від COVID-19: Moderna

Одна з вакцин проти COVID-19, які використовує Україна, – Moderna (mRNA-1273, Spikevax).

Детальніше...

 

Новий штам коронавірусу «Омікрон»: що відомо

Всесвітня організація охорони здоров’я назвала новий штам коронавірусної хвороби «Омікрон» таким, що викликає занепокоєння. Таку ж саму класифікацію було надано і Європейським центром з контролю за хворобами.

Детальніше...

 

Подальше функціонування Обласного центру крові обговорили на засіданні робочої групи

Під співголовуванням заступника голови обласної ради Володимира Ширми та першої заступниці голови ОДА Наталії Остапченко 26 листопада відбулось засідання робочої групи із вивчення питання подальшого функціонування КНП «Обласний центр крові» Житомирської обласної ради.

Детальніше...

 

Уряд ухвалив постанову про створення Національного реєстру донорів крові та її компонентів: робимо систему крові безпечнішою

24 листопада 2021 року Кабінет Міністрів ухвалив постанову «Про деякі питання функціонування Національного реєстру донорів крові та компонентів крові, а також осіб, яким заборонено виконувати донорську функцію в електронній системі охорони здоров’я».

Детальніше...

 

Травматологічне відділення обласної дитячої клінічної лікарні запроваджує виконання оперативних втручань високої категорії складності з алопластики та аутопластики кісток

Дані методики відновлювальної хірургії застосовуються в разі заміщення дефектів тканин та органів різними синтетичними матеріалами (алопластика) та власними тканинами оперованого (аутопластика).

Детальніше...

 

Велике будівництво на Житомирщині: сучасне приймальне відділення у Новограді-Волинському

24 листопада 2021 року голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко разом із головою Житомирської обласної ради Володимиром Федоренком, народними депутатами України та депутатами обласної ради оглянули об’єкти, реалізовані в області завдяки програмі Президента «Велике будівництво», зокрема сучасне приймальне відділення у м. Новограді-Волинському.

Детальніше...

 

В Житомирі переносять пункт вакцинації

Відсьогодні, 25 листопада, Центр вакцинації працюватиме за іншою адресою - вул. Перемоги, 55. Тут можна буде отримати як першу, так і другу дозу препаратів CoronaVac, Moderna, AstraZeneca та Phizer.

Детальніше...

 

Тромбоз як ускладнення COVID-19

Серед ускладнень коронавірусної хвороби COVID-19 дослідження все частіше називають тромбоз.

Детальніше...

 

Велике будівництво на Житомирщині: Віталій Бунечко та Олексій Чернишов оглянули хід реконструкції обласного онкодиспансеру

Під час робочої поїздки 18 листопада 2021 року до Житомирської області Міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов та голова облдержадміністрації Віталій Бунечко проінспектували об’єкти програми Президента України «Велике будівництво» у Житомирі. Зокрема, оглянули завершальні роботи в обласному онкодиспансері.

Детальніше...

 

Олексій Чернишов під час візиту на Житомирщину перевірив роботу пунктів вакцинації та стан проходження опалювального сезону

Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов 18 листопада 2021 року під час візиту до Житомирської області перевірив роботу пунктів вакцинації, а також стан проходження опалювального сезону. Очільник Мінрегіону наголосив, що у Центрах вакцинації регіону мають бути створені зручні умови для всіх охочих щепитися.

Детальніше...

 

18 листопада – Міжнародний день відмови від куріння

У курців на 50% вищий ризик померти від COVID-19

18 листопада 2021 року світова спільнота відзначає Міжнародний день відмови від куріння. За даними Державної служби статистики України, у Житомирській області 162 тисячі осіб у віці 12 років і старші повідомили, що курять.

Детальніше...

 

В Україні триває Тиждень безпеки дорожнього руху

Тиждень безпеки дорожнього руху в Україні присвячений безпечній поведінці на вулицях і дорогах, запобіганню дорожньо-транспортному травматизму, дотриманню Правил дорожнього руху. Передбачений цілий комплекс заходів для привернення уваги суспільства до проблеми ДТП та об’єднання зусиль державних органів, відомств, структур, активістів та ЗМІ з метою її подолання.

Детальніше...

 
<< Початок < Попередня 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Наступна > Кінець >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Терміново
Шановні колеги!!!
Як ви оцінюєте медичне обслуговування в області?
Дайджест

daidzhest

Урядова гаряча лінія

p3_27042018baner

Статистика сайту