Новини

Пам'ятка для внутрішньо переміщених осіб щодо отримання медичної допомоги

1. Після залишення зони АТО та визначення подальшого місця перебування, вам необхідно у триденний термін звернутись до найближчого закладу охорони здоров᾽я з метою прикріплення та можливості отримання невідкладної первинної медичної допомоги.

Детальніше...

 

Медики Житомирщини підтримують важкопоранених бійців

Небайдужі жителі області й досі збирають продукти та обмундирування і перераховують гроші на потреби війська. Активну участь   у допомозі українським солдатам беруть  медики Житомирщини. Надішла чергова фінансова допомога від центральної дитячої лікарні м. Житомира у сумі 10 тисяч 100 грн, обласної дитячої клінічної лікарні – 7 тисяч грн. та обласного онкологічного диспансеру   2 тисячі 420 грн.

Детальніше...

 

6 серпня - Міжнародний день «Лікарі світу за мир»

Шостого серпня відзначається день «Лікарі світу - за мир». Це міжнародний день, який був запропонований організацією «Лікарі світу за запобігання ядерній загрозі». Він відзначається в річницю дня бомбардування японського міста Хіросіми 6 серпня 1945.

Детальніше...

 

Виключно на грудному вигодовуванні до трьох місяців перебувають 60% новонароджених дітей Житомирщини

У рамках Всесвітнього тижня підтримки грудного вигодовування, який проводиться щорічно з 1 по 7 серпня у 120-ти країнах світу, у Житомирському обласному перинатальному центрі пройшов круглий стіл «Захист природного права дитини на грудне вигодовування та підтримка природного обов’язку мами».

Детальніше...

 

Імунопрофілактика проти гепатиту є найбільш ефективним способом боротьби із хворобою

Покращення санітарії та імунопрофілактики проти гепатиту є найбільш ефективним способом боротьби із хворобою. Тому бажано, щоб всі немовлята отримували вакцину проти гепатиту В, а всі діти і підлітки у віці до 18 років, не вакциновані раніше, також пройшли щеплення.

Детальніше...

 

Відвідали поранених героїв у військових шпиталях

За дорученням голови Житомирської облдержадміністрації Сидора Кізіна в області розпочалася активна робота щодо з’ясування точної кількості поранених на Сході України військовослужбовців із Житомирщини, їх соціального статусу, місця лікування, діагнозу та надання якісної і своєчасної медичної допомоги.

Детальніше...

 

Кожен гіпертонік може отримати відшкодування на ліки незалежно від соціального статусу

Про це повідомив головний позаштатний терапевт МОЗ України Василь Нетяженко на брифінгу, присвяченому продовженню реалізації Пілотного проекту з державного регулювання цін на лікарські засоби для хворих на гіпертонію у 2014 році.

Детальніше...

 

Червоний Хрест Житомирщини допомагає переселенцям

Згідно наказу департаменту охорони здоров’я ОДА №608-к фахівцями лікувальних закладів спільно з обласною організацією Товариства Червоного Хреста України, 9 липня 2014 року розпочато медичне обстеження переміщених осіб з дітьми з Донецької та Луганської областей, що проживають в ДП "Санаторій "Тетерів", Коростишів. Всього перебуває в санаторії близько 180 осіб.

Детальніше...

 

Візит делегації Японії до Житомирської обласної психіатричної лікарні № 1

3-4 липня 2014 р. делегація благодійників з Японії у складі пана Ясунорі Хірата (Yasuhori Hirata), Коскі Шіраіші (Kosky Shiraishi) та оператора Шігейоші Сога (Shigeyoshi Soga)  відвідали  із офіційним візитом м. Житомир.

Детальніше...

 

Пілотний проект щодо запровадження регулювання цін на ліки від гіпертонії продовжується

26 червня в МОЗ України відбулася селекторна нарада з регіонами, присвячена продовженню реалізації Пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою.

Детальніше...

 

Обласний семінар обговорив проблеми дітей із психічними розладами

Права людини – це універсальні правові гарантії, що захищають індивідів і групи людей від дій, які порушують основоположні свободи і принижують людську гідність.

Детальніше...

 

Відбулося засідання колегії департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації

Директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Торбас провів засідання колегії ДОЗ, яке відбулося 27 червня в Житомирському інституті медсестринства. У засіданні також взяли  участь начальник управління ресурсного та фінансового забезпечення ДОЗ Людмила Білошицька, голова обкому профспілки працівників охорони здоров’я Алла Супряга, а також головні лікарі ЦРЛ, ЦМЛ, ТМО, центрів ПМСД, заступники ЛТЕ і голови ЛКК, санаторіїв, обласних лікувально-профілактичних закладів, керівники навчальних медичних і фармацевтичних закладів, начальники управлінь і відділів охорони здоров'я міст і районів області, головні та обласні позаштатні фахівці (дорослі та дитячі) відповідно до питань колегії.

Детальніше...

 

Впроваджено шостий випуск Державного формуляра лікарських засобів

Центральним формулярним комітетом МОЗ України розроблено шостий випуск Державного формуляра лікарських засобів.

Детальніше...

 

26 червня 2014 року – Всесвітній день боротьби із наркоманією

26 червня у  світі відзначається Міжнародний день боротьби з наркоманією. Він був заснований за рішенням Генеральної асамблеї ООН у 1987 році.

Основна мета Всесвітнього дня – привернення уваги суспільства до проблеми наркотизації населення та боротьба з незаконним обігом наркотичних засобів.

Детальніше...

 

Громада взяла участь в обговоренні кандидатур керівників медичних закладів

24 червня 2014 року в Житомирському інституті медсестринства відбулося громадське обговорення щодо призначення головних лікарів обласних лікувально-профілактичних закладів, у яких закінчується термін контракту.

Детальніше...

 

Планування сім’ї в Україні – соціальний та медичний аспекти

У рамках програми «Здоров’я жінок України» з 16 по 18 червня цього року у Житомирі проходив семінар-тренінг для журналістів «Планування сім’ї в Україні – соціальний та медичний аспекти».

Детальніше...

 

Про переваги децентралізації влади та альтернативні види палива

13 червня  у Житомирському інституті медсестринства відбувся круглий  стіл за участі Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимира Гройсмана та Першого заступника Глави Адміністрації Президента України Геннадія Зубка.

Детальніше...

 

Шановні колеги! Сердечно вітаємо вас з Днем медичного працівника!

У день професійного свята прийміть щонайщиріші побажання міцного здоров’я, гарної долі, трудових досягнень, атмосфери високої духовності і поваги в колективах.

Детальніше...

 

Один плюс один дорівнює п’ять

Двоє дівчаток та хлопчика народила 23-річна мешканка с. Тишів Малинського району, в Житомирському обласному перинатальному центрі. Про народження майбутньої трійні Наталія та Олександр Кузіни дізналися вже під час проведення першого ультразвукового дослідження. Звістка про трійню порадувала і шокувала одночасно. Натомість родина встигла звикнути до такого бонусу від лелеки. І хоча на світ малеча з’явилася передчасно (на 33-му тижні вагітності) та шляхом кесарського розтину, діти та матуся почувають себе добре.

Детальніше...

 

Новий шанс на одужання для онкохворих

Проблема онкології з кожним роком зростає, вона є однією з найбільш смертоносних хвороб на землі. А ті, кому вдається побороти цю страшну недугу, проходять надскладне і довготривале лікування. І тому щодня вчені  всього світу працюють над створенням нових препаратів та методів лікування, щоб покращити ці страшні показники.

Детальніше...

 
<< Початок < Попередня 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 Наступна > Кінець >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Шановні колеги!!!
Як ви оцінюєте медичне обслуговування в області?
Дайджест

daidzhest

Урядова гаряча лінія

p3_27042018baner

Статистика сайту