Збройна агресія рф проти України внесла свої корективи у вакцинальну кампанію проти COVID-19, однак грізна хвороба нікуди не зникла, кількість хворих у країні зростає щодня.

2023_01_18_01

За перші два тижні січня 2023 року в Житомирі шляхом швидкого тестування підтвердили 16 випадків захворювання на COVID-19 з-поміж дітей віком від 0 до 18 років.

Про це повідомляє Департамент охорони здоров’я Житомирської ОВА.

Так, з початку 2023 року в Житомирській області вакцину отримали 143 дитини віком від 5 до 11 років.

Як повідомили у МОЗ, проти COVID-19 в Україні можна лікувати і дітей віком від 5 до 11 років. Так, діти зазначеної категорії можуть отримати щеплення вакциною Comirnaty (Pfizer) за згоди батьків або опікунів.

Звертаємо увагу, що важливо зробити щеплення дітям з хронічними хворобами, адже саме вони мають вищий ризик тяжкого перебігу хвороби.

У МОЗ зазначили, що для вакцинації дітей в Україні використовують спеціальну вакцину Comirnaty від Pfizer-BioNTech, одна доза якої містить втричі менше активної речовини, ніж вакцина для людей 12+. Інтервал введення між першою та другою дозою становить мінімум 21 день.

Щоб знайти адреси та контакти найближчого центру або пункту вакцинації від COVID-19, потрібно зателефонувати сімейному лікареві, педіатру чи в найближчу поліклініку. Під час запису обов’язково уточнюйте наявність спеціальної вакцини Comirnaty для дітей 5-11 років!

З собою потрібно мати свідоцтво про народження дитини та посвідчення особи одного із батьків або опікуна. Також для дітей віком 5-11 років обов’язковою є заповнена інформована згода батьків або опікунів – форма №063-2/о. Її нададуть у місці проведення вакцинації.

Єдиним постійним протипоказанням до щеплення від COVID-19 конкретною вакциною є важка алергічна реакція на компоненти вакцини чи на першу дозу вакцини.

Якщо температура тіла вища 38ºC – відкладіть щеплення. А от незначні інфекції, наприклад застуда або невисока температура, не є протипоказанням до вакцинації.

Житомирська ОВА