31 серпня начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко разом зі своїми заступниками Наталією Остапченко, Віктором Градівським та Юрієм Денисовцем зустрілися з виконавчою директоркою Дитячого фонду Організації Об’єднаних Націй (ЮНІСЕФ) Кетрін Расселл.

 

2022_09_01_01

 

Так, учасники робочої зустрічі обговорили результати шестимісячної співпраці Фонду з Житомирською ОВА та громадами області, а також подальшу співпрацю з Фондом.

Як наголосив Віталій Бунечко, команда ЮНІСЕФ прийшла на допомогу Житомирщині практично з перших днів повномасштабного вторгнення росії, забезпечуючи гуманітарними вантажами медичні та соціальні заклади області. Саме з цього розпочалася велика співпраця.

2022_09_01_02

«Житомирщина є першим регіоном, який підписав такий стратегічний план взаємодії з ЮНІСЕФ. Ті виклики, які сьогодні постають перед нами, підкреслюють важливість програмної підтримки жителів громад та інституцій області, які навчаються працювати у нових умовах. Наша основна мета — перехід від гуманітарного реагування до раннього відновлення, і я щиро вдячний Дитячому фонду Організації Об’єднаних Націй за можливість реалізувати ці надважливі програми», — зазначив Віталій Бунечко.

2022_09_01_03

ЮНІСЕФ було надано спеціалізовану медичну допомогу Житомирському обласному перинатальному центру, лікарням у Малині, Брусилові, Коростишеві, Радомишлі, Олевську та інших містах Житомирської області. За попередніми розрахунками, до завершення проєкту понад 100 тисяч дітей та жінок отримують медичну допомогу в закладах, що підтримуються ЮНІСЕФ.

Також Дитячий фонд надає допомогу вимушеним переселенцям, у тому числі дитячим будинкам сімейного типу та прийомним сім’ям, які рятуються від війни на Житомирщині.

2022_09_01_04

Для забезпечення належних умов навчального процесу та вільного доступу до освіти ЮНІСЕФ передав педагогам Житомирщини більше пів тисячі ноутбуків. Крім того, проводиться ремонт укриттів у близько 30 школах і дитсадках області. Додатково запланована підтримка 50 шкіл відповідними наборами для бомбосховищ від ЮНІСЕФ.

Також у рамках співпраці з Дитячим фондом створено перший Молодіжний центр Житомирщини та точки «Спільно», що вже допомогли тисячам переселенців та місцевим жителям впоратися з емоційним навантаженням.

2022_09_01_05

Наприкінці зустрічі начальник Житомирської ОВА обговорив із виконавчою директоркою ЮНІСЕФ питання підготовки до найскладнішого для України опалювального сезону. Зокрема необхідна допомога для придбання обладнання, яке забезпечить живлення об’єктів критичної інфраструктури.

У рамках робочого візиту до Житомирської області делегація ЮНІСЕФ також планує оглянути заклади освіти та охорони здоров’я, роботу молодіжного центру Житомирщини #kreativ_space та точки «Спільно»; відвідати родини, які отримали підтримку від ЮНІСЕФ.

Участь у робочій зустрічі також взяли Житомирський міський голова Сергій Сухомлин, представники профільних структурних підрозділів Житомирської ОВА, ЮНІСЕФ, Житомирської міської ради та ЗМІ.

Житомирська ОВА