1-7 серпня - Всесвітній тиждень підтримки грудного вигодовування. Відзначається з 1992 року на честь Декларації про заохочення і підтримку грудного вигодовування, підписаної в серпні 1990 р. Грудне вигодовування сприяє зміцненню здоров’я як матері, так і дитини. Гасло 2022 року: «Крок назустріч грудному вигодовуванню. Навчайся та підтримуй».

2022_08_01_001

1 серпня – Всесвітній день боротьби з раком легенів. Відзначається з 2012 року з ініціативи Форуму міжнародних респіраторних товариств і має на меті підвищити обізнаність про цю хворобу, заохочуючи людей вчасно проходити обстеження.

9 серпня – День святого великомученика Пантелеймона. Цей святий вважається покровителем усіх лікарів і цілителем хворих. У 2017 р. з метою відновлення в суспільстві засад милосердя, гуманізму, любові до ближнього та недужого започатковано громадську відзнаку за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона». Урочиста церемонія нагородження кращих працівників в сфері охорони здоров’я відбувається щорічно 9 серпня.

12 серпня – Міжнародний день молоді. Встановлений 17 грудня 1999 року резолюцією Генеральної Асамблеї ООН 54/120, щоб привернути увагу міжнародної спільноти до проблем молоді і нагадати про роль молодих людей у розвитку та побудові світу. Тема 2022 року «Солідарність поколінь: створення світу для всіх вікових груп» стосується, зокрема, і ейджизму в охороні здоров’я.

19 серпня – Всесвітній день гуманітарної допомоги. Встановлений резолюцією 63/139, прийнятою Генеральною Асамблеєю ООН 11 грудня 2008 року, для сприяння підвищенню поінформованості громадськості про діяльність з надання гуманітарної допомоги у всьому світі і про важливість міжнародного співробітництва у цій сфері.

23 серпня-1 вересня – Всесвітній тиждень води. Проводиться щороку з 1991 року з ініціативи Стокгольмського міжнародного інституту води з метою вирішення проблем раціонального використання води, кліматичних змін та збереження водних ресурсів. Під час проведення Тижня також вручається найпрестижніша у світі водна нагорода – Стокгольмська водна премія. Тема 2022 року «Побачити невидиме: цінність води».

Обласний інформаційно-аналітичний центр медичної статистики