Начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко за участю свого заступника Віктора Градівського та представників структурних підрозділів ОВА 11 червня 2022 року провели зустріч із головою представництва ЮНІСЕФ в Україні Муратом Шахіним та працівниками Дитячого фонду ООН.

2022_06_13_01

 

«Сьогодні відбулась знакова подія – ми підписали заяву про співпрацю з ЮНІСЕФ. Вона дає офіційний старт програмі співробітництва в масштабах всієї області. Житомирщина – серед перших областей, що підписали такий стратегічний план взаємодії», – зазначив Віталій Бунечко.

Начальник ОВА подякував представникам Фонду за швидкість прийняття рішень з боку команди ЮНІСЕФ, що життєво необхідно для українців, які постраждали від військових злочинів російських військ.

2022_06_13_02

Водночас робота над підписаним документом та планом його подальшої реалізації продемонструвала системний підхід до розвитку таких важливих для Житомирщини напрямків, як медицина, освіта, безпека дітей, підтримка дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, сприяння розвитку молоді та спорту, розв’язання екологічних питань.

Команда ЮНІСЕФ завжди займала дуже активну позицію та багато допомагала Україні. А після початку війни міжнародна допомога у багатьох випадках стала дійсно неоціненною. За три з половиною місяці Житомирщина отримала близько 200 тонн гуманітарного вантажу. Перш за все для наших дітей та лікарень, а також закладів освіти.

«Лише у квітні ми зустрічалися у цій ще порожній через загрози бомбардувань будівлі з Муратом Шахіним – головою представництва ЮНІСЕФ в Україні. А вже менше ніж за місяць сім’ї з дітьми, які вимушені були евакуюватися через війну, отримали можливість долучитися до програми виплат фінансової допомоги від ЮНІСЕФ. Завдяки цим фінансовим програмам більш ніж 3000 сімей, що потребували термінової допомоги, отримали понад 25 тисяч гривень кожна», – сказав очільник ОВА.

Також Віталій Бунечко повідомив, що під час війни Фондом було надано дизельні генератори для 4 лікарень та ще 5 – новому пологовому відділенню в Коростені. Дитячим фондом надано спеціалізовану медичну допомогу для пологових та дитячих відділень лікарням у Житомирі, Малині, Брусилові, Коростишеві, Радомишлі, Олевську та інших містах.

2022_06_13_03

Своєю чергою, як зазначив Мурат Шахін, завдяки допомозі з боку Житомирської обласної військової адміністрації Фонд зміг організувати ефективну роботу не лише в нашій області, а й в інших регіонах України – Харківській, Донецькій, Луганській та Миколаївській областях.

«Впевнений, що разом ми зможемо багато зробити для дітей Житомирщини та України, у яких війна вкрала дитинство», – наголосив Віталій Бунечко.

                                                                                               Житомирська ОВА