Понад 40 років свого життя віддав охороні здоров'я Житомирщини Микола Васильович Купрійчук. Двадцять п'ять з них - навчальному закладу, який нині відомий як Житомирський базовий медичний коледж, куди він був призначений директором 5 червня 1975 року.


В той час Миколі Васильовичу довелося вирішувати чимало проблем, та чи не найголовнішою була проблема кадрів, адже на 900 учнів тоді ще медичного училища було лише 23 штатні викладачі-лікарі. Розпочалася реорганізація закладу, вдосконалення навчального процесу тощо.


У 1976 році було вже відкрито вечірнє відділення медсестер, пізніше - зубних техніків, а через чотири роки - зуболікарське відділення. Тепер у закладі вже працювало 66 лікарів. Училище успішно пройшло атестацію і акредитацію на право підготовки спеціалістів з п'яти спеціальностей.


З 1999 року за ініціативи М. В. Купрійчука було введено спеціальність "Асистент лікаря-стоматолога". Микола Васильович склав програму для слухачів курсів з шкірних та венеричних хвороб, написав навчальну програму з предмета "Шкірні та венеричні хвороби" для медичних сестер.
Купрійчук є членом фахової ради з медицини та членом робочої групи фахівців при МОЗ України. Він упродовж 10 років очолював раду директорів вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації в Житомирській області.


М.В. Купрійчук є лауреатом обласної премії ім. О. Ф. Гербачевського, з яким йому пощастило в свій час працювати. За свою ефективну педагогічну діяльність Микола Васильович відзначений Почесними грамотами МОЗ України і УОЗ облдержадміністрації. Сьогодні він є почесним директором коледжу і по праву користується заслуженою шаною серед колег і студентів.