На медичному небосхилі В. Л. Весельський знаходиться, так би мовити, серед зірок першої величини. Ось уже понад 20 років трудиться він на теренах охорони здоров'я.


Віктор Леонідович - наш земляк, родом із с. Рихальське Ємільчинського району. Його батько, Леонід Броніславович, працював водієм, а нині знаходиться на заслуженому відпочинку, мати, Вікторія Антонівна - також пенсіонерка. Віктор Леонідович - одружений, має доньку та сина.
По закінченні школи юнак працював на різних роботах, а у 1974 році став студентом Тернопільського державного медичного інституту, який закінчив у 1980 році.


Свій трудовий шлях Весельський розпочав хірургом у Бердичівській районній лікарні. Пізніше - очолював Базарську дільничну й Попільнянську районну лікарні.


З 1987 по 1998 рр. він працював головним лікарем Новоград-Волинського міськрайонного територіального медичного об'єднання. За цей час він встиг зробити стільки, скільки не вдалося всім його попередникам разом узятим. З допомогою місцевої влади створив відмінну матеріально-технічну базу в місті і в районі, зробивши ставку на реформування і реорганізацію охорони здоров'я відповідно до вимог часу.


Весельський - людина активної життєвої позиції, здібний організатор, з думкою якого рахуються не лише в колективі, а й в органах влади. Він - перший головний лікар, який став членом міськвиконкому, депутатом Житомирської обласної ради другого і третього скликань, був головою її постійної комісії з питань охорони здоров'я материнства і дитинства.


Як висококваліфікованого, відданого своїй справі працівника, у 1998 році В. Л. Весельського було переведено до м. Києва заступником міністра охорони здоров'я України, а з 2000 року він займає посаду заступника з лікувальної роботи начальника Головного управління охорони здоров'я Київської міської державної адміністрації. У грудні 2003 р. його призначено першим заступником начальника Департаменту медичного забезпечення реабілітації Міністерства внутрішніх справ України з присвоєнням йому спеціального звання "підполковник міліції".


Віктор Леонідович був і є енергійним та ініціативним керівником, який досконало знає систему охорони здоров'я України, володіє сучасними методами управління галуззю. Він постійно бере участь у розробленні та виконанні регіональних програм щодо вдосконалення системи охорони здоров'я в Україні.


За професійний вклад в медицину України В. Л. Весельський удостоєний медалі "За трудову відзнаку", Почесної грамоти Кабінету Міністрів України, знака "Відмінник охорони здоров'я".


У 1996 році Указом Президента України йому присвоєно почесне звання "Заслужений лікар України".