Теперішнього головного лікаря Обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського знають не лише в нашому місті й області, а й поза її межами.
Народився він 3 липня 1949 року в с. Кривча Борщівського району Тернопільської області. Тут закінчив середню школу і деякий час працював слюсарем по ремонту тракторів, хоча ще з дитинства мріяв стати лікарем.


Мріям Михайла Івановича судилося здійснитися, і трохи згодом він вступив до Тернопільського медичного інституту. Інтернатуру проходив у Першій міській лікарні м. Житомира. Його наставниками були хірурги В.П. Муравйов, Ч.Л. Боровський, Ю.І. Далека.


Після закінчення медичного інституту М.І. Борщівський був направлений на роботу у Першу міську лікарню м. Житомира лікарем-хірургом.
Працюючи хірургом, він виявив неабиякі організаторські здібності, і в 1986 році його було призначено завідувачем поліклініки № 2 Корольовського району. За період його керівництва, слід зазначити, зміцнилися всі служби поліклініки, почало діяти відділення реабілітації хворих, успішно було проведено експеримент із удосконалення господарського механізму.


З 1991 по 1993 рік М.І. Борщівський працював заступником головного лікаря Першої міської лікарні.


У 1993 році Михайла Івановича призначили заступником начальника управління охорони здоров`я облдержадміністрації. Саме тоді вперше в Україні при УОЗ було створено відділ забезпечення лікувальних закладів медикаментами. Це стало своєрідним порятунком, бо дало змогу постачати необхідним службам потрібні медичні препарати і за ціною, набагато нижчою, ніж у "Фармації". Саме тут, на посаді заступника начальника УОЗ, у Михайла Івановича проявилися його і менеджерські здібності та вміння. І в 1995 році він був призначений головним лікарем Обласної клінічної лікарні ім. О. Ф. Гербачевського.


Завдяки ентузіазму, господарському хисту та наполегливості Михайла Івановича, обласна лікарня розквітла. Тепер вона забезпечена найсучаснішим обладнанням, тут проводяться всі складні операції (крім операцій на серці).


Всі понад 30 років служіння медицині він відстоював інтереси справи і щиро вболівав за хворих. Мабуть, тому намагався (і досяг цього) створити в лікарні оптимальні умови для покращання стану хворих.


Головний лікар обласної лікарні - вдумливий і відповідальний керівник, умілий організатор, професіонал, справжній знавець своєї справи, просто добра і чуйна людина.


Він - відмінник охорони здоров`я, заслужений лікар України (1997), з 1998 - депутат обласної ради, голова постійної комісії з охорони здоров'я.