До приходу Радянської влади лікарня в м. Радомишлі була розташована в будинку по вул. Шевченка, 11. Приміщення лікарні було тісне, сире, вражене грибком. У невеличкому будинку містилися всі відділення лікарні, і тільки інфекційне відділення було відокремлене. Кваліфікованих лікарів не було. Для хворих не вистачало ліжок, білизни та необхідних медикаментів.


У 1928 році в Радомишлі було утворено райздороввідділ, завідуючим якого було призначено Бориса Моїсейовича Дворцова. Він висунув клопотання про передачу приміщення колишньої земської управи (найкраща на той час в м. Радомишлі споруда, побудована в 1908 році) під лікарню. Облвиконком та облздороввідділ схвалили цю пропозицію. Після капітального ремонту будинку другий поверх було переобладнано під 6 палат на 40 ліжок для хворих. У лікарні на той час працювало 6 лікарів, 2 стоматологи, 2 акушерки, 5 медсестер. У 1929 році було устатковано і поліклініку.


В 1930 році головним лікарем Радомишльської лікарні було призначено М.Ф. Мікульського. З його ініціативи в 1935 році в Радомишлі було організовано курси медсестер, які функціонували до 1967 року. Випускники цих курсів - Г.М. Пивоваренко, О.А. Вдовенко, Т.Й. Содолевська, В.П. Кародейкіна, В.С. Березівська - і понині працюють у лікарні Радомишля.


Під час Великої Вітчизняної війни М.Ф. Мікульський надавав медичну допомогу партизанам та підпільникам, переховував від окупантів військовополонених та євреїв. Разом з лікарем Т.Й. Будніковою він забезпечував партизанів медикаментами і перев'язувальними матеріалами.
З метою забезпечення пацієнтів донорського кров'ю, в Радомишльській райлікарні в 1960 році було відкрито донорський пункт, який вирішував проблеми заготівлі крові. З 1998 року - це вже відділення заготівлі і переробки крові, яке переробляє 300-500 л крові в рік.


Протягом своєї трудової діяльності М.Ф. Мікульський був акушер-гінекологом, рентгенологом і хірургом. У 1964 році він займав посаду завідувача акушерсько-гінекологічного відділення, з якої і пішов на пенсію в 1971 році. Помер у 1979 році.


Т.Й. Буднікова, після закінчення аспірантури в Київському медичному інституті ім. О.О. Богомольця, з 1940 по 1941 рік була науковим співробітником кафедри нейрохірургії при психоневрологічному інституті, водночас працювала викладачем Київського військового медучилища (нині медичне училище № 2).


З 1941 року була призначена завідувачкою хірургічного відділення Радомишльської райлікарні. Понад півстоліття пропрацювала Т.Й. Буднікова провідним хірургом. За роки роботи Тетяна Йосипівна зробила 37000 операцій. Вона була наставником десятків медиків, її учні стали видатними хірургами: професор І.В. Коломійченко (м. Київ), професор-нейрохірург М.І. Караповський (м. Львів), хірурги Г.Б. Андрусевич (м. Київ), Б.М. Гуля - нині головний лікар облонкодиспансеру. За багаторічну самовіддану працю Т.Й. Будніковій присвоєно звання "Заслужений лікар України". Вдячні земляки до цього часу зберігають пам'ять про медиків-майстрів своєї справи. На честь Буднікової та Мікульського названі вулиці в м. Радомишлі.
Зі спогадів колишнього завідувача райздороввідділу С.А. Лісовського: в 1930 році працювало в Радомишльській лікарні 11 лікарів, 28 середніх медичних працівників, було тоді лише 3 відділення: хірургічне (воно ж і гінекологічне), терапевтичне та інфекційне. А в 1964 році працювало вже 33 лікарі, 103 середні медичні працівники. Функціонувало 7 відділень та дитяча консультація, молочна кухня, рентгенкабінет, водолікарня, клінічна та бактеріологічна лабораторії.


В 1978 році було здано в експлуатацію триповерхове приміщення, в якому розташувалося 3 відділення: гінекологічне на 40 ліжок, пологове на 30 ліжок та терапевтичне на 40 ліжок.


А в 1985 році почали функціонувати нова дитяча поліклініка та дитяче відділення на 40 ліжок.


В 1997 році було проведено реорганізацію мережі лікувально-профілактичних закладів району. В селах Чайківка, Вишевичі, Ірша дільничні лікарні - реформовані в сільські лікарські амбулаторії з ліжками денного перебування хворих. Відкрито 2 ФАПи у віддалених селах: у 1998 р. в с. Вирва, в 2001 - в с. Кайтанівка.


В цілому мережа ЛПЗ складається із ЦРЛ, госпрозрахункової стоматполіклініки, однієї дільничної лікарні в с.Потіївка, лікарської амбулаторії в смт. Б.Криниця, 9 сільських лікарських амбулаторій, 35 ФАПів і ФП.


У районній мережі працює 73 лікарі, 175 середніх медичних працівників.