Мережа закладів охорони здоров'я району включає центральну районну лікарню, райполіклініку, стоматологічну поліклініку, 8 сільських лікарських амбулаторій, 2 фельдшерсько-акушерські та 23 фельдшерські пункти.


Центральна районна лікарня була створена на базі земської ще на початку 20-х років. Було в ній тоді лише 24 ліжка. Керував нею в той час лікар-хірург Дмитро Іванович Потєхін, який працював тут до 1954 року. Допомогав йому фельдшер Шишкін. У 1924-1925 рр. відкриваються амбулаторії в сс.Старосільці, Студениці, а на початку 30-х років - фельдшерські пункти в сс. Березівка (нині Садове), Кам'яний Брід, Гуменники,Слобідка, Кошарища, Смолівка та ін.


В передвоєнний період у лікарні працювало 5 лікарів: Д.І. Потєхін, К.Ф. Шліомпек, П. Муравйов, Іскра, Зельцман.


У 1945 році в районі вже 95 ліжок приймало хворих, працювало 7 лікарів, 56 середніх медпрацівників. Заклади охорони здоров'я було відновлено народним методом, одним з ініціаторів якого виступив Коростишівській район.


Подальшого розвитку охорона здоров'я набула в повоєнний час.


За плідну працю Дмитро Іванович був нагороджений орденом Леніна.


В 1959 році ліжковий фонд нараховував 265 ліжок. У 1964 році було побудовано приміщення триповерхового стаціонарного корпусу, в 1969 році - райполіклініки, в 1975 році - чотириповерхового стаціонару (новий корпус). Ліжковий фонд райлікарні сягнув в 1985 році 540 ліжок, району - 740 ліжок. Відкрито спеціалізовані відділення: кардіологічне, травматологічне, урологічне, офтальмологічне.


В поліклініці району було створено спеціалізовані кабінети: підлітковий, психіатричний, травматологічний, наркологічний, ендоскопічний та інші.
В цей час у районі працювало 120 лікарів, 420 середніх медпрацівників.


У 70-х роках лікарня стала базою передового досвіду Всесвітньої Організації охорони здоров'я. Її відвідували міністр охорони здоров'я Петровський В. та численні міжнародні делегації.


В розвиток охорони здоров'я та зміцнення її матеріально-технічної бази значний вклад внесли головні лікарі, які очолювали лікарню після Дмитра Івановича Потєхіна: Беспалов, Пасічник, В.А. Пєшко, Й.Л. Добровольський, В.С. Федосєєв, С.В. Кобилінський, О.П. Зубрій. Зараз лікарнею керує кандидат медичних наук В.А. Гречко.


За роки незалежності України в районі проведена реорганізація мережі лікувально-профілактичних закладів. Ліжковий фонд районної лікарні зменшено до 230 ліжок, що є оптимальною потребою на даний час. Інтенсифіковано лікувальний процес, упроваджено стаціонарно-змінні форми медичного забезпечення населення.


Студеницьку та Старосілецьку дільничні лікарні реорганізовано в лікарські амбулаторії. Відкрито лікарські амбулаторії на базі фельдшерсько-акушерських пунктів у селах Більковці, Стрижівка, Шахворостівка.


Зараз у лікарні працюють 88 лікарів та 248 середніх медпрацівників; 15 лікарів та 17 середніх медпрацівників мають вищу кваліфікаційну категорію, відповідно - 18 та 36 - першу, 13 та 57 - другу кваліфікаційну категорію.


В закладах первинної медико-санітарної допомоги району працюють 8 лікарів та 52 середні медичні працівники.


Колектив медпрацівників ЦРЛ невтомно працює над подальшим удосконаленням медичної допомоги населенню, впровадженням сімейної медицини та нових методів діагностики і лікування, зокрема: ультразвукового обстеження, комп'ютерної техніки тощо.


Колектив лікарні бере активну участь у суспільному житті міста і району.


Проводиться значна санітарно-освітня робота. Медпрацівники представлені в обласній, районній та місцевих радах значним депутатським корпусом.


Хор районної лікарні носить звання "народного". Спортсмени лікарні неодноразово завойовували призові місця в змаганнях районного та обласного рівнів.