В 1996 році на базі санаторію "Укр-сільгоспздравниця", серед мальовничої природи поблизу міста Коростишева Житомирської області, на відстані ЗО км від міста Житомира, відкрився Обласний дитячий протитуберкульозний санаторій "Лісова казка", який очолив головний лікар Микола Миколайович Юхимович.


І ось уже 8-й рік відкриваються двері санаторію для відпочиваючих.


Спочатку в приміщеннях лунали дзвінкі, дитячі голоси з різних міст і сіл Житомирщини. Діти були різні за віком (від 2 до 15 років), здебільшого з малозабезпечених, неблагодійних сімей.


Працівники санаторію, як дбайливі мами (так називали їх діти), робили все для того, щоб їхні підопічні почували себе затишно і спокійно.
Та недовго довелося чути дзвінкоголосий дитячий щебіт...


Життя наше воістину непередбачува-не. Туберкульоз... Це тільки на перший погляд здається, що він десь там, далеко: на сторінках газет, у радіосфері, на екрані телевізора. А насправді - це наше сьогодення. У Житомирській області невпинно зростала кількість хворих на туберкульоз серед дорослого населення. І тому, згідно з розпорядженням голови итомирської облдержадміністрації та наказом Управління охорони здоров'я, в 1998 році дитячий санаторій було пере-профільовано в санаторій для дорослих. Збласний протитуберкульозний са-аторій для дорослих "Лісова казка" озрахований на 150 ліжок. Призначений для проведення сезонних і проти-щидивних курсів лікування. Протягом цього часу в санаторії проліковано 3401 пацієнта.


Санаторій має 4 спальні корпуси, лікувально-діагностичний корпус, в якому розміщені: лабораторія, фізкабінет, кабінет лікувальної фізкультури, масаж-ий, інгаляторій, зубний кабінет та інші. В санаторії працює 6 лікарів, 24 середні медичні працівники. Це люди, які :оєднують у собі такі якості, як людяність та доброзичливість, порядність та професіоналізм.


Слова втіхи, що линуть з їхніх уст, гакі прості та переконливі, разом з ліками дають чудові результати. Хворі, (і пролікувались у санаторії, залишаються задоволені і вдячні. Деякі з них приїжджають уже не перший раз.


Звичайно, складна економічна ситуація, що панує у державі, не обходить стороною і "Лісову казку". Як кажуть у народі: "Немає лиха без добра". Та, завдяки колишнім господарям цього закладу: Миколі Миколайовичу Юхимовичу, Володимиру Анатолійовичу Гречку, Юрію Рувімовичу Вайсбергу, нинішньому - Роману Григоровичу Українцю, природженому оптимісту, людині діла, Обласний протитуберкульозний санаторій живе і діє.