Житомирська міська стоматологічна поліклініка №1 була заснована в 1982 році, згідно з рішенням міськвиконкому №665 від 18.11.1982 року, шляхом об'єднання стоматологічних відділень Коро-льовського та Богунського районів.


Це - потужний лікувальний заклад, розрахований на 576 відвідувань у зміну, в якому було створено 5 відділень: З відділення терапевтичної стоматології, відділення хірургічної стоматології з анестезіологічним кабінетом, відділення ортопедичної стоматології, рентгенологічний та фізіотерапевтичний кабінети.


Очолював поліклініку Борис Тимо-фійович Шлянін - чудовий організатор, людина великої душі. Завдяки йому в місті значно покращилось надання стоматологічної допомоги. Практично на кожному промисловому підприємстві, в навчальних закладах були відкриті стоматологічні кабінети.
Завдяки досвідченим фахівцям - нач-меду В.А. Журбі, завідуючим відділеннями Я.Я. Райковій, Л.С. Прокопович, Н.М. Кощук, В.П. Бабенку, В.П. Кузьмін-ському в стоматологічну практику було запроваджено ряд новітніх технологій, раціоналізаторських пропозицій, які значно підвищили рівень надання стоматологічної допомоги жителям міста.


Досвідчені лікарі передавали професійний та життєвий досвід молодим колегам.


В колективі завжди заохочувалося прагнення до знань. Так, Лариса Митро-фанівна Івашкович на початку своєї трудової діяльності працювала санітаркою, зараз вона - лікар-стоматолог. Медичні сестри Е.О. Бікерська, С.С. Зінченко закінчили курси бакалаврів на базі Житомирського базового медичного коледжу.


В поліклініці працює кандидат медичних наук Валентина Миколаївна Косенко - лікар вищої категорії, яка має ряд наукових статей у провідних професійних журналах.


Лікарі поліклініки вміють не тільки добре працювати, але й цікаво проводити свій відпочинок. Тут організовуються конкурси "Кращий за професією", художньої самодіяльності, спортивні змагання.


Діяльність поліклініки в останні роки спрямована на виконання міської програми "Стоматологія". Основною метою цієї програми є:
1. Зниження стоматологічної захворюваності населення шляхом удосконалення надання стоматологічної допомоги.
2. Приведення матеріально-технічної бази поліклініки у відповідність із нормативними вимогами.


Здорові зуби у людини - це показник її благополуччя, комунікабельності, стан загального здоров'я. Тому професійна установка лікарів поліклініки спрямована на максимальне надання якісної стоматологічної допомоги в одне відвідування при повному знеболюванні.


Під керівництвом головного лікаря Віктора Антоновича Першка та начмеда Олександра Миколайовича Школи проводиться наполеглива робота по зміцненню матеріально-технічної бази поліклініки, впровадженню в практику нових сучасних композитних пломбувальних матеріалів як хімічного, так і світлового затвердіння.


З метою проведення первинної профілактики стоматологічних захворювань, за ініціативи завідуючої відділенням № 3 Лариси Павлівни Русінової, в поліклініці було створено куточок професійної гігієни порожнини рота, де з пацієнтами проводять навчання гігієнічним навичкам, знімають зубні нашарування, проводять чистку і полірування зубів.


Робота лікарів хірургічного кабінету, яким завідує Людмила Іванівна Кравчук, спрямована на максимальне збереження зубів і коренів з метою подальшого їх використання для протезування.


Завідуючою Галиною Яківною Предко проводиться певна робота в порядку планової санації студентів навчальних закладів.
В останні роки проблемам стоматологічної служби міста приділяється значна увага з боку міської влади, відчувається конкретна допомога у вирішенні існуючих проблем модернізації медичного обладнання.


Стан і рівень організації надання стоматологічної допомоги жителям міста розглядається на засіданнях міського голови Г.А. Буравкова, оперативних нарадах начальника управління охорони здоров'я міської ради С.В. Кобилінського.


ціальністю в закладах охорони здоров'я різних куточків України та за її межами. Ми пишаємося нашими випуск-шками: Катериною Розенко, яка виконує свій сестринський обов'язок у Новоград-Волинському міськрайТМО (відділення реанімації новонароджених) і є переможцем обласного конкурсу "Край за професією", Ольгою Грабовською, яка навчається в Кембриджському університеті за спеціальністю "Фармація", Олесею Зінченко, яка працює в Обласному діагностичному центрі та є переможцем пісенного конкурсу "Сонячне коло".


Сучасний світ потребує людини з високим рівнем загальної культури, ерудиції, професійної майстерності, людини успішної, ефективної, чого прагне педагогічний колектив закладу, створивши всі умови для якомога повнішої самореалізації кожної особистості.