Медична громадськість нашої області зазнала важкої втрати, 30 травня 2024 року на 66 році пішов з життя директор Департаменту охорони здоров’я Житомирської обласної військової адміністрації Олександр Михайлович Торбас.

2024_05_31_01

Торбас Олександр Михайлович народився 17 квітня 1959 року у Вінницькій області, Могилів-Подільському районі, с.Яришів.

Навчався у Вінницькому медичному інституті ім. М.І. Пирогова за спеціальністю «Акушерство та гінекологія», кваліфікація-лікар.

У Житомирській області трудову діяльність розпочав на посаді лікаря акушера-гінеколога поліклінічного відділення Житомирської центральної районної лікарні.

З 2000 року працював в Управлінні охорони здоров’я Житомирської обласної державної адміністрації на посаді начальника відділу кадрової роботи та з питань державної служби і нагород. З 2005 року призначений на посаду заступника начальника Управління охорони здоров’я Житомирської обласної державної адміністрації - начальника відділу державної служби, кадрової та оборонно – мобілізаційної роботи Управління охорони здоров’я Житомирської обласної державної адміністрації.

З 2011 по 2017 рр. займав посаду начальника (директора) Управління (Департаменту) охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації.

З 2017 по 2023 рр. працював на посаді директора комунального некомерційного підприємства «Обласний медичний центр вертебрології і реабілітації» Житомирської обласної ради.

З 04 квітня 2023 року дотепер очолював Департамент охорони здоров’я Житомирської обласної військової адміністрації.

Олександр Михайлович Торбас був високопрофесійним лікарем, мав почесні звання «Заслужений лікар України», лауреата обласної премії ім. О.Ф.Гербачевського, науковий ступінь – кандидат наук з державного управління із спеціальності «Місцеве самоврядування». За багаторічну сумлінну працю неодноразово був нагороджений Грамотами та Подяками Міністерства охорони здоров’я України, обласної державної адміністрації, обласної ради. Мав кваліфікаційну категорію за спеціальністю «Організація та управління охороною здоров’я» та вищу кваліфікаційну категорію за спеціальністю «Акушерство та гінекологія».

О. М. Торбас був здібним організатором охорони здоров’я, користувався великим авторитетом серед колег і жителів області. Його настанови та поради, гарні справи назавжди залишаться у нашій пам’яті, у серцях колег, пацієнтів, тих, хто добре знав його, хто працював з ним.

Ми будемо завжди пам’ятати Олександра Михайловича, як талановитого лікаря, гарного керівника та мудрого наставника.

 

Схиляємо голови в жалобі і поділяємо гіркий біль непоправної втрати рідних і близьких. Пам’ять про мудру, щиру і добру людину завжди буде жити у наших серцях.

Церемонія прощання з О.М.Торбасом відбудеться у суботу, 01 червня 2024 року об 11.00 за адресою: м. Житомир, Чуднівське шосе, 1 (КНП «Обласний медичний центр реабілітації» Житомирської обласної ради).

Департамент охорони здоров’я обласної військової адміністрації, медична громадськість області.