Новини

ПРЕС-РЕЛІЗ Остерігайтесь відморожень!

Управління охорони здоров’я

Житомирської обласної державної адміністрації

Обласний центр здоров’я

ПРЕС-РЕЛІЗ

Остерігайтесь відморожень!

Детальніше...

 

Велика допомога маленькому сердечку

Дівчинка вже й не плакала – певно, звикла й до чужих людей у білих халатах, і до маминих сліз, котрі та намагалася втамувати щоразу, коли чула діагноз, із яким народилася донечка. Вона ж іще й пожити багато не встигла – місяців дев’ять лише й має, та чим далі, тим більше загрожує їй страшне небуття смерті. В її маленькому сердечку жила велика біда – воно потребувало допомоги.

Детальніше...

 

Житомирський інститут медсестринства нагороджений ГРАМОТОЮ

Житомирський інститут медсестринства за підсумками науково-педагогічної діяльності в 2011 році нагороджений ГРАМОТОЮ Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я, Міністерства охорони здоров’я України, Національної академії медичних наук України за вагомий внесок у розвиток іміджу охорони здоров’я України та пам’ятною медаллю Комітету ВР України з питань охорони здоров’я «За охорону здоров’я нації».

Детальніше...

 

Як не обморозитися і не переохолодитися?

Фахівці МОЗ попереджають громадян про небезпеку переохолодження та обморожень.

Як повідомили УНІАН у МОЗ, медики наголошують, що погода з температурою нижче +7 С вже є такою, яка може зумовити проблеми зі здоров`ям людини.

Детальніше...

 

До реформування готуйсь!

До славнозвісної реформи охорони здоров’я готуються всі. Педіатрична служба обрала шлях регіональних конференцій. Житомирщина радо приймала гостей із сусідніх областей та науковців Міністерства охорони здоров’я у Житомирській обласній дитячій лікарні на Другій регіональній конференції «Інноваційні технології в педіатричній практиці у період реформування галузі охорони здоров’я» для спільного вивчення актуальних питань реформи і того, яким чином її запровадити в педіатричній службі.

Детальніше...

 

Кадрова криза в сільській медицині – вихід є!

Управлінням охорони здоров’я облдержадміністрації підготовлено комплексну програму заходів щодо вирішення кадрової проблеми, зокрема, в сільських лікувально-профілактичних закладах Житомирщини.

Детальніше...

 

День звільнення від німецько-фашистських загарбників

68 років тому, 30 грудня 1943 року,  Житомир звільнили від німецько-фашистських загарбників. Цю визначну дату в історії нашого краю відзначили урочистим покладанням квітів до пам’ятника визволителям Житомира – танка «Т-34» на майдані Перемоги.

Детальніше...

 

Підсумки року минулого, перспективи нового

Напере-додні Нового року відбулася прес-конференція голови      Житомирської обласної державної адміністрації Сергія Микола-йовича Рижука. Він ознайомив учасників зібрання з основними показниками соціально-економічного розвитку Житомирщини за 2011 рік.

Детальніше...

 

На виставу – до лікарні

Талановита людина талано-вита в усьому. Це ще раз довів колектив театру мініатюр «Авіценна» обласної клінічної лікарні імені О.Ф.Гербачевського. У місті Ворзель Київської області на VII Всеукраїнському фестивалі медичних працівників «Ліра Гіппократа» за мініатюру «Санація» театр отримав перше місце.

Детальніше...

 

Спільна праця хірургів – задля блага людей

На базі Луганського медичного університету нещодавно відбувся Пленум Асоціації хірургів України, участь у якому взяли й представники Житомирщини - головний хірург управ-ління охорони здоров’я облдержадміністрації В.І.Лучків та голова Асоціації хірургів області П.С.Русак.

Детальніше...

 

Перші підсумки реформи – результати, висновки, перспектива

В Адміністрації Предизента України під головуванням першого заступника глави Адміністрації І.М.Акімової відбулася робоча нарада, під час якої були підбиті підсумки проведеного в пілотних регіонах першого етапу реформування системи охорони здоров’я. Участь у зібранні взяв і начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Михайлович Торбас.

Детальніше...

 

Для здоров’я дітей Житомирщини

Протягом кількох днів в обласній дитячій лікарні разом із хірургами закладу операції проводила завідуюча відділенням дитячої хірургії Варшавського шпиталю, доктор медичних наук Беата Юркевич. За словами її житомирських колег, приїзд фахівця з Польщі – один із епізодів їх тісної співпраці з зарубіжними спеціалістами.

Детальніше...

 

Новий онкодиспансер у Житомирі – бути чи не бути?

От у чому питання… А тим часом за три роки в Житомирі має бути побудований новий комплекс обласного онкологічного диспансеру. Про це під час однієї з зустрічей із представниками засобів масової інформації повідомив начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації О.М.Торбас.

Детальніше...

 

Потрібно зберегти себе

Найбільшою проблемою в Україні на сьогодні залишається туберкульоз та ВІЛ-СНІД. З метою вивчення досвіду роботи Житомирської міської ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції-СНІДу в місті Житомирі по запобіганню поширенню цих захворювань серед населення адміністративної території області в останній день осені було проведено виїзне засідання обласної ради.

Детальніше...

 

Щоб казали: «Тепло, як у лікарні»

В обласній клінічній лікарні імені О.Ф.Гербачевського відкрили автономну  дахову газову котельню. В сьогоднішніх умовах, коли ціни на енергоносії постійно зростають, важливою умовою ефективного функціонування будь-якого підприємства, організації, закладу є впровадження енергозберігаючих технологій. Особливо важливо це для медичних закладів, де громадяни покращують стан здоров’я.

Детальніше...

 

Нова амбулаторія – крок до здійснення реформи

Близько 1500 дорослих і 800 маленьких мешканців Новограда-Волинського будуть отримувати медичну допомогу первинного рівня в новій амбулаторії загальної практики – сімейної медицини, яка відкрилася в одному з мікрорайонів міста.

Детальніше...

 

Спільними зусиллями - до покращення системи медичної допомоги

Про виконання заходів програми соціально-економічного розвитку в галузі охо-рони здоров’я за дев’ять місяців цього року повідомив начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Михайлович Торбас під час прес-конференції для представників засобів масової інформації області.

Детальніше...

 

Найкращий лікар – обізнаний

За ініціативою начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації О. М. Торбаса і товариства педіатрів Житомирської області в Житомирі відбулась кампанія щодо підвищення рівня знань медичних працівників з питань імунопрофілактики інфекційних захворювань. На базі обласної дитячої лікарні пройшов семінар-тренінг з цих питань. У ньому взяли участь заступники головних лікарів медичних закладів області з організації медичної допомоги населенню, районні педіатри, лікарі-інфекціоністи, епідеміологи, імунологи, сімейні лікарі.

Детальніше...

 

Вони працюють на совість

Начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Михайлович Торбас нещодавно взяв участь у програмі обласного радіо „Відкрита студія”, яку в прямому ефірі провела радіоведуча В.М.Чернець. Тема програми - „Нинішній стан та перспективи розвитку галузі охорони здоров’я Житомирської області. Виконання заходів програми соціально-економічного розвитку в галузі охорони здоров’я за дев’ять місяців 2011 року” – викликала широке обговорення слухачів програми. Її запис пропонуємо увазі читачів газети „Пульс”.

Детальніше...

 

Свято людей гуманізму, милосердя й тепла

Напередодні 50-річчя від дня утворення патронажної служби Товариства Червоного Хреста України, яке відзначали 16 листопада, його обласна організація зібрала найкращих працівників служби, голів міських та міськрайонних організацій Товариства, представників влади області, аби вшанувати роботу людей гуманізму, милосердя й тепла.

Детальніше...

 
<< Початок < Попередня 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 Наступна > Кінець >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Шановні колеги!!!
Як ви оцінюєте медичне обслуговування в області?
Дайджест

daidzhest

Урядова гаряча лінія

p3_27042018baner

Статистика сайту