Новини

28 квітня 2023 року відбулося засідання колегії Департаменту охорони здоров’я ОВА

28 квітня 2023 року у Житомирському медичному інституті відбулося засідання колегії Департаменту охорони здоров’я ОВА, в якому взяли участь народний депутат України С. Кузьміних, директор ДОЗ ОВА О. Торбас, заступники директора ДОЗ В. Лучків та В. Бабченко, члени колегії, начальники управлінь (відділів) з питань охорони здоров’я органів місцевого самоврядування, керівники підвідомчих закладів охорони здоров’я області, керівники групи експертів та координаторів, експерти та координатори ДОЗ.

Детальніше...

 

Створено Національний портал з імунізації

Національний портал з імунізації vaccine.org.ua створено ГС “Коаліція за вакцинацію” завдяки підтримці американського народу, наданій через агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках проєкту “Розбудова стійкої системи громадського здоров’я“, який реалізується на підтримку Міністерства охорони здоров’я України та Центру громадського здоров’я МОЗ України.

Детальніше...

 

МОЗ презентувало дворічний план заходів із реалізації Нацстратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні

Безбар’єрність стосується мільйонів українців, адже вона означає усунення бар’єрів не лише для осіб з інвалідністю, а загалом для маломобільних людей, молоді, жінок, літніх людей, дітей та інших.

Детальніше...

 

Наталія Остапченко: Громади Житомирського району отримуватимуть якісні медичні послуги в межах новоствореного кластера

Наприкінці лютого Урядом було ухвалено постанову, згідно з якою відбувся старт третьому етапу медичної реформи. Незабаром у кожній області в межах госпітального округу будуть створені госпітальні кластери. Також наявний поділ на обласні, міські, районні лікарні буде замінений на надкластерні, кластерні і загальні медичні заклади. До визначених у мережі закладів спрямовуватимуться ресурси для забезпечення подальшого розвитку та модернізації системи охорони здоров’я.

Детальніше...

 

Лікарні, які не потраплять у спроможну мережу, зможуть і надалі контрактуватися із Нацслужбою здоров’я — Віктор Ляшко

Медичні заклади, які не увійдуть до спроможної мережі лікарень, продовжать свою роботу та зможуть і надалі укладати контракти із Національною службою здоров’я за програмою медичних гарантій. Про це Віктор Ляшко повідомив під час зустрічі з представниками Асоціації міст України, до якої входять представники обласних, районних та місцевих рад.

Детальніше...

 

Наталія Остапченко: Жителі Звягельського району мають отримувати якісні послуги в межах сформованого кластеру

Згідно із рішенням Урядом, в рамках третього етапу медичної реформи, в Україні та на Житомирщині триває формування спроможних округів та госпітальних кластерів. У їх межах мають визначити перелік лікарень, де надаватимуть повний спектр послуг за потребою пацієнта. На території області функціонуватимуть три типи медзакладів: загальні лікарні, кластерні та надкластерні.

Детальніше...

 

24-30 квітня – Всесвітній тиждень імунізації

Встановлений Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ) у 2012 році. Його мета – підвищити обізнаність про важливість вакцинації для багатьох аспектів здоров’я і благополуччя людини протягом усього життя. Тема 2023 року – «Велике надолужування». Як наголошує ВООЗ, 2023 рік – це глобальна можливість надолужити втрачений прогрес у базовій імунізації, для цього потрібно охопити вакцинацією мільйони дітей, які пропустили щеплення.

Детальніше...

 

Наталія Остапченко: Житомирщина продовжує формувати мережу лікарняних закладів госпітальних кластерів

Житомирська ОВА разом з керівниками лікарень Житомирщини активно працюють над створенням спроможної мережі медичних закладів. Нагадаємо, що наприкінці лютого Урядом прийнято рішення про старт третього етапу медичної реформи, під час якого планується створити госпітальні кластери у кожному госпітальному окрузі . Згідно з постановою, наявний поділ на обласні, міські, районні лікарні буде замінений на надкластерні, кластерні і загальні медичні заклади.

Детальніше...

 

До системи «еРецепт» в Житомирській області долучилося 518 аптечних закладів

Медицина не стоїть осторонь — цифрові інструменти, що впроваджуються, зроблять наше життя ще більш комфортним та безпечним.

Детальніше...

 

Наталія Остапченко: На Житомирщині посилено триває формування спроможної мережі медичних закладів

За завданням держави та Міністерства охорони здоров’я, до 01 травня кожен регіон має сформувати спроможну мережу медичних закладів, визначивши перелік медичних закладів, які увійдуть до спроможної мережі, враховувавши місцеві та регіональні особливості. Окрім того, для кожного госпітального округу має бути сформовано трирічний план розвитку спроможної мережі та окремі плани для відповідних лікарняних закладів.

Детальніше...

 

В Житомирському онкодиспансері запрацює сучасний лінійний прискорювач

За сприяння Житомирської обласної державної адміністрації та обласної ради, на території одного з найбільших спеціалізованих медичних закладів області по наданню допомоги онкологічним хворим у 2023 році буде встановлено сучасний лінійний прискорювач британської компанії «Elekta». Лінійний прискорювач добре відомий закордоном та використовується в багатьох медичних центрах Європи та світу.

Детальніше...

 

На Житомирщині в КНП «Овруцька міська лікарня» провели першу лапароскопічну операцію

Командою лікарів-хірургів хірургічного відділення КНП «Овруцька міська лікарня» Овруцької міської ради проведена перша лапароскопічна операція, а саме: видалення жовчного міхура з приводу жовчнокам’яної хвороби 72-річній жительці Овруцької громади, яка в задовільному стані на третю добу була виписана додому.

Детальніше...

 

Великодній стіл: як не нашкодити здоров’ю

Навіть таке лихо, як війна, не здатне завадити українським господиням приготувати великодні смаколики і пригостити ними рідних і близьких. Та дуже важливо, щоб споживання великодніх страв минули без негативних наслідків для здоров’я. Олег Швець, президент Асоціації дієтологів України, консультант з громадського здоров’я МОЗ України, сформулював рекомендації для хазяїв та гостей застілля, щоб свято не нашкодило здоров’ю.

Детальніше...

 

Житомирська обласна лікарня імені О.Ф. Гербачевського поповнилась новим обладнанням

Нещодавно у Житомирській обласні лікарні ім. О.Ф. Гербачевського запрацював оновлений кабінет мультиспіральної комп’ютерної томографії. З цієї нагоди перша заступниця начальника Житомирської ОВА Наталія Остапченко, заступник голови обласної ради Володимир Ширма та Голова правління Фонду міжнародної солідарності РП Рафал Дзєнцьоловський оглянули поліпшені умови та придбану новітню техніку – комп’ютерний томограф.

Детальніше...

 

Проєкт USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я» на Житомирщині підтримує співпрацю зі стратегічного планування імунопрофілактики в регіоні

13 квітня 2023 року в Житомирі  відбулася стратегічна сесія з опрацювання «Стратегії розвитку імунопрофілактики та захисту населення від інфекційних хвороб, яким можна запобігти шляхом проведення імунопрофілактики, на період до 2030 року в Житомирській області та плану заходів щодо її реалізації  на 2023-2024 роки».

Детальніше...

 

Чи потрібен рецепт для придбання ліків для потреб фронту – пояснення МОЗ

Від початку квітня рецептурні ліки в аптеці можна придбати не лише за паперовим, але і за електронним рецептом.

Детальніше...

 

Як працює Програма медичних гарантій 2023 – електронний посібник для лікарів та пацієнтів від НСЗУ

Національна служба здоров’я України презентує посібник про Програму медичних гарантій 2023. Посібник стане в пригоді всім, хто хоче дізнатися, як працює система охорони здоров’я, що включають пакети Програми медгарантій, за якими тарифами НСЗУ сплачує закладам.

Детальніше...

 

Обговорили питання організації спроможної мережі закладів охорони здоров’я області

Реформа передбачає створення кількох рівнів лікарень: надкластерні, кластерні та загальні. Тож, щоб обговорити питання об’єднання медичних закладів перша заступниця начальника Житомирської обласної військової адміністрації Наталія Остапченко провела засідання робочої групи ОВА щодо питання організації спроможної мережі закладів охорони здоров’я Житомирського госпітального округу. В обговоренні брали участь заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма, народний депутат України Арсеній Пушкаренко, голови громад та представники медичних закладів області.

Детальніше...

 

Медичні заклади Житомирщини отримали 8 нових автомобілів від ЮНІСЕФ

06 квітня 2023 року медичні заклади Житомирської області отримали 8 автомобілів від ЮНІСЕФ, які допоможуть медикам відвідувати сім’ї з дітьми у віддалених громадах.

Детальніше...

 

Віталій Бунечко призначив директора Департаменту охорони здоров’я Житомирської ОВА

З 04 квітня 2023 року Департамент охорони здоров’я Житомирської обласної військової адміністрації очолив Торбас Олександр Михайлович.

Детальніше...

 
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > Кінець >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Шановні колеги!!!
Як ви оцінюєте медичне обслуговування в області?
Дайджест

daidzhest

Урядова гаряча лінія

p3_27042018baner

Статистика сайту