06 квітня 2023 року медичні заклади Житомирської області отримали 8 автомобілів від ЮНІСЕФ, які допоможуть медикам відвідувати сім’ї з дітьми у віддалених громадах.

2023_04_07_01

Центри первинної медико-санітарної допомоги Коростишівської, Овруцької, Коростенської, Станишівської, Брусилівської, Городницької, Ємільчинської, Олевської громад стануть ще ближчими до своїх пацієнтів і зможуть надавати послуги навіть у віддалених селах громад.

2023_04_07_02

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль також відзначив подяками медичних сестер:

Марину Дігареву, КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Коростишівської міської ради;

Тетяну Фесенко-Клус, КНП «Амбулаторія загальної практики – сімейної медицини» Станишівської сільської ради Житомирського району;

Ірину Яценко, КНП « Центр первинної медико-санітарної допомоги Коростенської міської ради»;

Тетяну Андросович, КНП «Овруцький центр первинної медико-санітарної допомоги»;

Олесю Ільченко, ЦПМСД Краматорськ (перша патронажна медсестра).

2023_04_07_03

Донецька область, а саме: Краматорський ЦПМСД стали першими, хто почав впроваджувати універсально-прогресивну модель (УПМ) патронажу в Україні. Завдяки їхньому досвіду та знанням були навчені медичні працівники Житомирської області у межах реалізації крос-секторального проєкту In Touch Ukraine Foundation за підтримки Дитячого фонду ООН UNICEF Ukraine. На Житомирщині 15 закладів охорони здоров’я вже надають послугу домашніх візитів до вагітних та родин з дітьми від 0 до 3 років за УПМ патронажу.

2023_04_07_04

Окрім цього, Міністерство охорони здоров’я України разом із UNICEF Ukraine реалізують спільну програму «Турбота з народження вдома», яка передбачає впровадження універсально-прогресивної моделі домашніх візитів для покращення надання медико-соціальної допомоги родинам із дітьми від 0 до 3 років на первинній ланці. Програма домашніх візитів «Турбота з народження вдома» вже впроваджується у пілотному режимі в Донецькій, Житомирській та Кіровоградській областях. У 2023 році вона буде розширена ще на 8 регіонів України: Одеську, Львівську, Полтавську, Дніпропетровську, Вінницьку, Рівненську, Київську області та місто Київ.

2023_04_07_05

Детальніше читайте на сайті ГО In Touch Ukraine Foundation.

Житомирська ОВА