24 березня 2023 року перша заступниця начальника Житомирської ОВА Наталія Остапченко долучилася до чергового засідання обласної ради з координації дій у відповідь на поширення туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу.

2023_03_27_01

Учасники засідання розглянули низку питань, зокрема про:

здійснення профілактичної роботи щодо запобігання соціально значущим захворюванням серед суб’єктів пробації за результатами 2022 року;

епідеміологічну ситуацію з ВІЛ-інфекції, надання послуг з тестування на ВІЛ-інфекцію за результатами 2022 року;

стан захворюваності на туберкульоз, проблемні питання за результатами 2022 року;

проведення заходів щодо здорового способу життя у молоді впродовж 2022 року;

затвердження плану роботи обласної ради з координації дій у відповідь на поширення туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2023 рік.

Заслухавши і обговоривши доповіді та інформацію членів ради, присутніх та запрошених на засідання, рада відмітила, що проблема туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу в області залишається досить серйозною і з роками актуальність її не зменшується.

Для формування потужної відповіді важливим є об’єднання зусиль органів державної влади та територіальних громад на місцях, закладів охорони здоров’я, соціальних установ та громадських організацій.

За результатами засідання обласна рада з координації дій у відповідь на поширення туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу доручила начальникам районних військових адміністрацій посилити проведення заходів, спрямованих на своєчасне виявлення випадків губеркульозу та ВІЛ-інфекції серед осіб з груп підвищеного ризику захворювання, серед внутрішньо переміщених осіб та населення районів, а також активізувати інформаційно-комунікаційну роботу з населенням з питань запобігання захворюванням на туберкульоз та ВІЛ-інфекцію.

Житомирська ОВА