Новини

ПРЕС-РЕЛІЗ Ожеледиця!

Управління охорони здоров’я

Житомирської обласної державної адміністрації

Обласний центр здоров’я

ПРЕС-РЕЛІЗ

Ожеледиця!

Детальніше...

 

ПРЕС-РЕЛІЗ Остерігайтесь відморожень!

Управління охорони здоров’я

Житомирської обласної державної адміністрації

Обласний центр здоров’я

ПРЕС-РЕЛІЗ

Остерігайтесь відморожень!

Детальніше...

 

Велика допомога маленькому сердечку

Дівчинка вже й не плакала – певно, звикла й до чужих людей у білих халатах, і до маминих сліз, котрі та намагалася втамувати щоразу, коли чула діагноз, із яким народилася донечка. Вона ж іще й пожити багато не встигла – місяців дев’ять лише й має, та чим далі, тим більше загрожує їй страшне небуття смерті. В її маленькому сердечку жила велика біда – воно потребувало допомоги.

Детальніше...

 

Житомирський інститут медсестринства нагороджений ГРАМОТОЮ

Житомирський інститут медсестринства за підсумками науково-педагогічної діяльності в 2011 році нагороджений ГРАМОТОЮ Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я, Міністерства охорони здоров’я України, Національної академії медичних наук України за вагомий внесок у розвиток іміджу охорони здоров’я України та пам’ятною медаллю Комітету ВР України з питань охорони здоров’я «За охорону здоров’я нації».

Детальніше...

 

Як не обморозитися і не переохолодитися?

Фахівці МОЗ попереджають громадян про небезпеку переохолодження та обморожень.

Як повідомили УНІАН у МОЗ, медики наголошують, що погода з температурою нижче +7 С вже є такою, яка може зумовити проблеми зі здоров`ям людини.

Детальніше...

 

До реформування готуйсь!

До славнозвісної реформи охорони здоров’я готуються всі. Педіатрична служба обрала шлях регіональних конференцій. Житомирщина радо приймала гостей із сусідніх областей та науковців Міністерства охорони здоров’я у Житомирській обласній дитячій лікарні на Другій регіональній конференції «Інноваційні технології в педіатричній практиці у період реформування галузі охорони здоров’я» для спільного вивчення актуальних питань реформи і того, яким чином її запровадити в педіатричній службі.

Детальніше...

 

Кадрова криза в сільській медицині – вихід є!

Управлінням охорони здоров’я облдержадміністрації підготовлено комплексну програму заходів щодо вирішення кадрової проблеми, зокрема, в сільських лікувально-профілактичних закладах Житомирщини.

Детальніше...

 

День звільнення від німецько-фашистських загарбників

68 років тому, 30 грудня 1943 року,  Житомир звільнили від німецько-фашистських загарбників. Цю визначну дату в історії нашого краю відзначили урочистим покладанням квітів до пам’ятника визволителям Житомира – танка «Т-34» на майдані Перемоги.

Детальніше...

 

Підсумки року минулого, перспективи нового

Напере-додні Нового року відбулася прес-конференція голови      Житомирської обласної державної адміністрації Сергія Микола-йовича Рижука. Він ознайомив учасників зібрання з основними показниками соціально-економічного розвитку Житомирщини за 2011 рік.

Детальніше...

 

На виставу – до лікарні

Талановита людина талано-вита в усьому. Це ще раз довів колектив театру мініатюр «Авіценна» обласної клінічної лікарні імені О.Ф.Гербачевського. У місті Ворзель Київської області на VII Всеукраїнському фестивалі медичних працівників «Ліра Гіппократа» за мініатюру «Санація» театр отримав перше місце.

Детальніше...

 

Спільна праця хірургів – задля блага людей

На базі Луганського медичного університету нещодавно відбувся Пленум Асоціації хірургів України, участь у якому взяли й представники Житомирщини - головний хірург управ-ління охорони здоров’я облдержадміністрації В.І.Лучків та голова Асоціації хірургів області П.С.Русак.

Детальніше...

 

Перші підсумки реформи – результати, висновки, перспектива

В Адміністрації Предизента України під головуванням першого заступника глави Адміністрації І.М.Акімової відбулася робоча нарада, під час якої були підбиті підсумки проведеного в пілотних регіонах першого етапу реформування системи охорони здоров’я. Участь у зібранні взяв і начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Михайлович Торбас.

Детальніше...

 

Для здоров’я дітей Житомирщини

Протягом кількох днів в обласній дитячій лікарні разом із хірургами закладу операції проводила завідуюча відділенням дитячої хірургії Варшавського шпиталю, доктор медичних наук Беата Юркевич. За словами її житомирських колег, приїзд фахівця з Польщі – один із епізодів їх тісної співпраці з зарубіжними спеціалістами.

Детальніше...

 

Новий онкодиспансер у Житомирі – бути чи не бути?

От у чому питання… А тим часом за три роки в Житомирі має бути побудований новий комплекс обласного онкологічного диспансеру. Про це під час однієї з зустрічей із представниками засобів масової інформації повідомив начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації О.М.Торбас.

Детальніше...

 

Потрібно зберегти себе

Найбільшою проблемою в Україні на сьогодні залишається туберкульоз та ВІЛ-СНІД. З метою вивчення досвіду роботи Житомирської міської ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції-СНІДу в місті Житомирі по запобіганню поширенню цих захворювань серед населення адміністративної території області в останній день осені було проведено виїзне засідання обласної ради.

Детальніше...

 

Щоб казали: «Тепло, як у лікарні»

В обласній клінічній лікарні імені О.Ф.Гербачевського відкрили автономну  дахову газову котельню. В сьогоднішніх умовах, коли ціни на енергоносії постійно зростають, важливою умовою ефективного функціонування будь-якого підприємства, організації, закладу є впровадження енергозберігаючих технологій. Особливо важливо це для медичних закладів, де громадяни покращують стан здоров’я.

Детальніше...

 

Нова амбулаторія – крок до здійснення реформи

Близько 1500 дорослих і 800 маленьких мешканців Новограда-Волинського будуть отримувати медичну допомогу первинного рівня в новій амбулаторії загальної практики – сімейної медицини, яка відкрилася в одному з мікрорайонів міста.

Детальніше...

 

Спільними зусиллями - до покращення системи медичної допомоги

Про виконання заходів програми соціально-економічного розвитку в галузі охо-рони здоров’я за дев’ять місяців цього року повідомив начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Михайлович Торбас під час прес-конференції для представників засобів масової інформації області.

Детальніше...

 

Найкращий лікар – обізнаний

За ініціативою начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації О. М. Торбаса і товариства педіатрів Житомирської області в Житомирі відбулась кампанія щодо підвищення рівня знань медичних працівників з питань імунопрофілактики інфекційних захворювань. На базі обласної дитячої лікарні пройшов семінар-тренінг з цих питань. У ньому взяли участь заступники головних лікарів медичних закладів області з організації медичної допомоги населенню, районні педіатри, лікарі-інфекціоністи, епідеміологи, імунологи, сімейні лікарі.

Детальніше...

 

Вони працюють на совість

Начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Михайлович Торбас нещодавно взяв участь у програмі обласного радіо „Відкрита студія”, яку в прямому ефірі провела радіоведуча В.М.Чернець. Тема програми - „Нинішній стан та перспективи розвитку галузі охорони здоров’я Житомирської області. Виконання заходів програми соціально-економічного розвитку в галузі охорони здоров’я за дев’ять місяців 2011 року” – викликала широке обговорення слухачів програми. Її запис пропонуємо увазі читачів газети „Пульс”.

Детальніше...

 
<< Початок < Попередня 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 Наступна > Кінець >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Терміново
Шановні колеги!!!
Як ви оцінюєте медичне обслуговування в області?
Дайджест

daidzhest

Урядова гаряча лінія

p3_27042018baner

Статистика сайту