Новини

Нарада з питань підтримки ментального здоров’я в територіальних громадах області

19 вересня 2023 року під керівництвом першої заступниці начальника Житомирської обласної військової адміністрації Наталії Остапченко відбулося засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при Житомирській ОВА за участі радниці начальника ОВА з гуманітарних питань та ментального здоров’я Ірини Гладкої, представників структурних підрозділів та членів Координаційного центру.

 

Детальніше...

 

Топові питання щодо ліків за електронним рецептом

Українці активно користуються зручною цифровою послугою – електронним рецептом. З початку впровадження виписано понад 62 млн електронних рецептів на лікарські засоби, з яких лише понад 1,26 млн – за власні кошти пацієнта.

Детальніше...

 

Працівників фармацевтичної галузі привітали з професійним святом

16 вересня працівники фармацевтичної галузі України відзначають своє професійне свято — День фармацевтичного працівника.

 

Детальніше...

 

Лікарні спроможної мережі, які не матимуть кондиціонерів у палатах, з наступного року втратять можливість контрактуватися із НСЗУ за певними пакетами – Віктор Ляшко

    У медичних закладах нормативно встановлені особливі вимоги до мікроклімату приміщень. Це стосується багатьох показників: рівня вологості, температури повітря, кондиціонування тощо. Від цього залежить як стан здоров’я самого пацієнта, так і самопочуття медичних  працівників. Минулорічний опалювальний сезон в умовах повномасштабної війни і постійних «блекаутів» показав, наскільки важливо, щоб кожна лікарня була оснащена автономними джерелами безперебійного електроживлення.

 

Детальніше...

 

#ТиЯк:Разом ми можемо зберегти ментальне здоров’я наших громадян, — Наталія Остапченко

12 вересня 2023 року у Житомирі відбувся семінар щодо Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої Першою Леді України Оленою Зеленською.

Детальніше...

 

Віталій Бунечко разом з міністеркою охорони здоров’я Естонської республіки Рійною Сіккут відвідали Центр вертебрології та реабілітації у Житомирі

07 вересня 2023 року з робочим візитом до Житомирщини прибула міністерка охорони здоров’я Естонської республіки Рійна Сіккут. Так, делегація з Естонії разом з начальником Житомирської ОВА Віталієм Бунечком, його першою заступницею Наталією Остапченко, заступником голови Житомирської обласної ради Володимиром Ширмою, представниками Регіонального офісу міжнародного співробітництва у Житомирській області, народними депутатами України, представниками профільних структурних підрозділів ОВА та ЗМІ відвідали КНП «Обласний медичний центр вертебрології і реабілітації» Житомирської обласної ради.

Детальніше...

 

Відкрито перший в Україні центр патронажу

У Житомирі відкрили перший в Україні тренінгово-ресурсний центр із впровадження універсально-прогресивної моделі домашніх візитів за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

 

Детальніше...

 

Спільна заява МОЗ, МОН, ЮНІСЕФ та ВООЗ щодо рутинних щеплень до початку нового навчального року 2023-2024

Розпочався новий навчальний рік — з дотриманням усіх безпекових умов сьогодні тисячі українських школярів повертаються до очного навчання. В школах облаштовані укриття; в областях, де цього вимагає безпекова ситуація, — заклади освіти розпочали віддалене навчання. Усі державні органи разом із міжнародними партнерами посилено працювали, щоб забезпечити безпечне навчання у приміщеннях, де воно проходитиме; щоб діти могли підготуватись до навчального року, пройти медогляд і отримати усі обов’язкові щеплення задля уникнення спалахів інфекційних хвороб під час навчання у колективах.

Детальніше...

 

Призначення та відпуск лікарських засобів у рамках програм місцевих бюджетів почне здійснюватися за е-рецептом: що змінюється для лікарів та фармацевтів

Невдовзі відпуск наркотичних (психотропних) лікарських засобів в аптеці почне здійснюватися виключно на підставі електронного рецепта.

Детальніше...

 

Медичний календар на вересень 2023 року

Вересень – Всесвітній місяць обізнаності про дитячий рак. Щорічно приблизно 400 000 дітей у всьому світі хворіють на рак. До найпоширеніших видів дитячого раку належать лейкемії, рак головного мозку, лімфоми. Символ боротьби з дитячим раком – золота стрічка, яка означає, що діти – це наша цінність, і визнає їхню мужню силу у боротьбі з хворобою.

 

Детальніше...

 

На Житомирщині 105 аптечних закладів працюють за програмою «Доступні ліки»

В Україні продовжує діяти програма «Доступні ліки», завдяки якій пацієнти можуть отримувати необхідні ліки безоплатно або з невеликою доплатою.

 

Детальніше...

 

З Днем Незалежності!

24 серпня Україна відзначає День Незалежності!

 

Детальніше...

 

З Днем Державного Прапора України!

23 серпня Україна відзначає День Державного Прапора України.

 

Детальніше...

 

Більше ніж 3 млрд грн виділено з державного бюджету на відновлення зруйнованих росією медзакладів – Віктор Ляшко

Від початку повномасштабної війни внаслідок терористичних атак рф завдано шкоди 1598 об’єктам у 639 медичних закладах. Частина з них повністю зруйновані, частині завдано різні види пошкоджень (вибиті вікна, пошкоджено фасад тощо). При цьому 358 об’єктів вже вдалося повністю відновити, ще 426 – частково. Загалом очікувана вартість відбудови та відновлення зруйнованого, за оцінками міжнародних партнерів, становить 16,4 мільярда доларів США.

 

Детальніше...

 

Як допомогти дитині адаптуватися у школі: до першого/нового класу, офлайн-формату, після повернення з-за кордону

Трохи більше ніж за тиждень в Україні стартує новий навчальний рік. Хтось із дітей піде у перший клас, хтось перейде в нову школу, хтось приїде додому з-за кордону, багатьом доведеться знов звикати до офлайн-навчання... І всім їм потрібен час та зусилля, щоб втягнутися у шкільний режим.

 

Детальніше...

 

У Житомирі відкрили сучасну мікробіологічну лабораторію з діагностики туберкульозу

Це єдина лабораторія рівня біологічної безпеки BSL-3 в Україні. Вона функціонуватиме у Житомирі на базі КНП «Обласний протитуберкульозний диспансер» Житомирської обласної ради. Нова лабораторія розширить діагностичні можливості не лише на рівні області, а й для усієї країни у питаннях діагностики та інтегрованого ведення пацієнтів з туберкульозом, які мають супутні захворювання.

 

Детальніше...

 

На Житомирщині працює команда Національної служби здоров’я України на чолі з Наталією Гусак

15 серпня 2023 року відбулася нарада Національної служби здоров’я України на чолі з Наталією Гусак з керівниками громад Житомирського регіону. Метою заходу є покращення системи громадського здоров’я і надання доступних медичних послуг для кожного жителя регіону.

 

Детальніше...

 

«Доступні ліки»: розширення переліку препаратів програми реімбурсації

15 серпня 2023 року у пресцентрі Житомирської обласної військової адміністрації відбулася зустріч представників медіа з керівництвом Національної служби здоров’я України. Предметом обговорення стали реалізація та розширення державної програми реімбурсації «Доступні ліки». Зустріч відбулася за участі Алли Горбатюк, директорки Центрального міжрегіонального департаменту НСЗУ; Галина Нагорної, директорки Департаменту комунікацій НСЗУ; Наталії Остапченко, першої заступниці начальника Житомирської ОВА; Олександра Торбаса, директора Департаменту охорони здоров’я Житомирської ОВА. Спікером заходу виступила Наталія Гусак, голова національної служби здоров’я України (НСЗУ).

 

Детальніше...

 
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > Кінець >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Шановні колеги!!!
Як ви оцінюєте медичне обслуговування в області?
Дайджест

daidzhest

Урядова гаряча лінія

p3_27042018baner

Статистика сайту