Новини

На Житомирщині запрацював перший мобільний реабілітаційний модуль для постраждалих від російської агресії

18 січня начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко взяв участь у відкритті мобільного реабілітаційного модуля для надання безкоштовних послуг із психосоціальної допомоги та фізичної реабілітації людям, які постраждали внаслідок повномасштабного російського вторгнення. Також участь у заході взяла його перша заступниця Наталія Остапченко.

Детальніше...

 

Що робити, якщо ви стали свідком або жертвою ворожої атаки чи її наслідків

Атаки ворога не вщухають не лише на полі бою – росіяни щодня б’ють по мирних містах і селищах, наражаючи цивільних людей на смертельну небезпеку. Свідком та навіть жертвою терористичної атаки росії може стати кожен, а тому маємо знати, як поводитися у разі трагедії.

 

Детальніше...

 

Круглий стіл з питань поліпшення ефективності запобігання інфекційним захворюванням шляхом імунізації населення

15 січня 2024 року відбулося засідання Круглого столу з актуальних питань поліпшення ефективності запобігання інфекційним захворюванням шляхом імунізації населення, яке було проведено за сприяння Департаменту охорони здоров’я Житомирської ОВА, КНП «Обласний інформаційно-аналітичний центр медичної статистики» ЖОР та ДУ «Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України».

Детальніше...

 

На Житомирщині триває відновлення лікарні, яка постраждала внаслідок обстрілу російської армії

Тривають роботи з відновлення комунального підприємства «Лікарня №1» Житомирської міської ради, яке було пошкоджено внаслідок авіаударів по місту.

Детальніше...

 

Як розвивається телемедицина в Україні: підсумки й плани на 2024 рік

У 2023 році впровадження телемедицини в Україні вийшло на новий рівень: ухвалили стратегію розвитку телемедицини, внесли законодавчі зміни та інтегрували гуманітарні телемедичні рішення у заклади охорони здоров’я.

Детальніше...

 

Медична маска в епідсезон ГРВІ, грипу та COVID-19: кому і в яких випадках рекомендована?

Медичні маски, дотримання дистанції та введення «локального карантину» в окремих містах чи областях під час значного підйому рівня захворюваності на гострі респіраторно-вірусні захворювання — це одні з основних протиепідемічних та профілактичних норм, які попри скасування загальнонаціонального карантину через COVID-19 діють в Україні на постійній основі. Такі протиепідемічні заходи можуть застосовувати в областях чи окремих районах, містах, де зафіксовано перевищення епідемічного порога. Або в разі спалаху респіраторно-вірусних інфекцій в окремих установах чи організаціях, навчальних закладах. Наприклад, в окремих класах чи школах або на підприємствах.

Детальніше...

 

Нова віха діагностики вагітних: телемедицина відкриває передові можливості

Телемедицина як складова догляду за вагітними в Україні отримує новий імпульс розвитку завдяки програмно-апаратному рішенню, наданому як гуманітарна допомога компанією «Carebits» (Польща). Цей проєкт працює в Україні з 2022 року, завдяки йому вже надано понад 6000 консультацій для майже 2000 вагітних жінок по всій країні.

Детальніше...

 

Медичний календар на січень 2024 року

Січень – місяць обізнаності про рак шийки матки. Його мета – підвищити обізнаність про рак шийки матки та вакцинацію проти вірусу папіломи людини (ВПЛ) для запобігання розвитку цього захворювання. Рак шийки матки є четвертим за поширеністю раком у жінок. За допомогою комплексного підходу до профілактики, скринінгу та лікування рак шийки матки може бути усунений як проблема громадського здоров’я протягом покоління.

Детальніше...

 

Уряд затвердив порядок раннього виявлення порушень розвитку у дітей до 4 років

Система раннього втручання передбачає виявлення та профілактику порушень розвитку у дітей, поліпшення їхнього розвитку, підвищення якості життя, супровід та підтримку сімей з дітьми віком від народження до 4 років та запобігає інвалідизації дітей у майбутньому.

Детальніше...

 

55 випадків захворювання на кір зафіксовано в Україні за 11 місяців 2023 року

Випадки кору медики реєстрували у 13 областях та столиці. Найбільше у Тернопільській області – 12 випадків, у м. Києві – 10 та сім – у Львівській області. Серед 55 тих, хто захворів у 2023 році, – 31 дитина віком до 17 років.

Детальніше...

 

Долучайтеся до опитування щодо рівня рухової активності українців

Міністерством молоді та спортом України у співпраці з Державною службою статистики України створено анкету для проведення онлайн-опитування населення для моніторингу основних показників рухової активності різних вікових груп та соціальних верств населення, стимулюючих і стримуючих факторів.

Детальніше...

 

МОЗ погодило плани розвитку госпітальних округів спроможної мережі медзакладів

У липні 2023 року розпочався наступний етап медичної реформи – формування спроможної мережі медзакладів.

Детальніше...

 

Засідання обласної ради з координації дій у відповідь на поширення туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу

14 грудня 2023 року в Житомирській обласній військовій адміністрації відбулося чергове засідання обласної ради з координації дій у відповідь на поширення туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу.

Детальніше...

 

Зима і спорт: чи варто припиняти звичні фізичні активності з настанням холодів

Доросла людина має щотижня приділяти помірній фізичній активності 150–300 хвилин та щонайменше двічі на тиждень виконувати вправи, які залучають у роботу всі основні групи м’язів. Це – рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров’я для фізичного і психічного здоров’я. Та як їх дотримуватися взимку? І чи варто «впадати в зимову сплячку» із настанням холодів?

Детальніше...

 

Що потрібно знати про ґендерно зумовлене насильство (ҐЗН)?

 Ґендерно зумовлене насильство (ҐЗН) — це проблема у сферах громадського здоров’я, ґендерної рівності та прав людини.

 

Детальніше...

 

Медичний календар на грудень 2023 року

Грудень – місяць безпечних іграшок та святкувань. Проголошений Американською академією офтальмології з метою підвищити обізнаність про певні правила безпеки під час вибору подарунків для дітей та запобігти необережній поведінці дорослих і дітей під час святкувань, щоб уникнути нещасних випадків, зокрема, травмування очей.

Детальніше...

 

В Україні зареєстровано 158 803 випадки ВІЛ-інфекції, з них 9 769 – у 2023 році

1 грудня відзначають Всесвітній день боротьби з ВІЛ/СНІДом. У цей день ми говоримо про захворювання, від якого у світі померло близько 40,4 мільйона людей.

Детальніше...

 

Телемедичні консультації стануть доступними для всіх: переваги, які матимуть пацієнти

МОЗ спільно з НСЗУ впроваджують зміни у сфері електронної охорони здоров’я, створюючи на рівні держави нові функціональні можливості для телемедицини. Так, надалі в межах електронної охорони здоров’я будуть впроваджені сервіси телеконсультування, телерадіології та телеметрії – послуг, які наразі є найбільш актуальними для українців. Ця ініціатива, зокрема, є відповіддю на гостру потребу в забезпеченні доступу до медичних послуг для людей, які проживають у віддалених від медичної допомоги регіонах, та для тих, хто постраждав від війни.

 

Детальніше...

 
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > Кінець >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Терміново
Шановні колеги!!!
Як ви оцінюєте медичне обслуговування в області?
Дайджест

daidzhest

Урядова гаряча лінія

p3_27042018baner

Статистика сайту