Новини

Хорошівська громада отримала сучасну автономну модульну котельню

Як повідомив начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко, завдяки плідній співпраці Житомирської обласної військової адміністрації та Дитячого фонду ООН UNICEF Хорошівська громада отримала сучасну автономну модульну котельню потужністю 1000 кіловатів.

Детальніше...

 

Медичний календар на квітень 2023 року

2 квітня – Всесвітній день поширення інформації про аутизм. Встановлений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН 62/139 у 2007 році. Тема 2023 року «Трансформація наративу: внески людей з аутизмом у життя вдома, на роботі, у мистецтво та в формування політики» закликає до прийняття, підтримки та залучення людей з аутизмом до суспільного життя, а також стоїть на захисті їхніх прав.

Детальніше...

 

У квітні рецептурні ліки можна буде придбати за е-рецептом. Що важливо знати про нововведення жителям Житомирщини?

Для того, щоб процес призначення рецептурних ліків став більш простим та ефективним, весною в Україні буде впроваджено електронний рецепт на всі рецептурні ліки.

Детальніше...

 

Житомирщина отримала 180 доз вакцини Jynneos проти віспи мавп

Про це повідомляє Департамент охорони здоров’я Житомирської ОВА.

Детальніше...

 

Ти як? Зберігайте закордонні гарячі лінії психологічної допомоги українцям

Важливо поговорити з кимось просто зараз. З тим, хто точно вислухає і допоможе зібрати думки до купи.

Детальніше...

 

«Вакцинація для захисту від інфекційних хвороб важлива так само, як для військового бронежилет»

Наразі в Житомирській області триває регіональна комунікаційна кампанія з підтримки вакцинації від СOVID-19 «Бустерни свою стійкість», ініційована Міністерством охорони здоров’я та Центром громадського здоров’я. Темі «Актуальні питання про вакцинацію в умовах війни та пандемії СOVID-19» була присвячена пресконференція, яка відбулась 24 березня 2023 року. Участь у ній взяли голова Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики Федір Лапій, заступниця начальника управління реформ і розвитку медичної допомоги населенню, керівниця відділу реформ, медицини катастроф та організації медичної допомоги населенню Департаменту охорони здоров’я Житомирської ОВА Анна Васянович, завідувачка відділу епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань Житомирського центру контролю і профілактики хвороб Тетяна Лутай та представники ЗМІ.

Детальніше...

 

Попри війну, такі небезпечні хвороби, як туберкульоз та ВІЛ-інфекція/СНІД нікуди не зникли, — Наталія Остапченко

24 березня 2023 року перша заступниця начальника Житомирської ОВА Наталія Остапченко долучилася до чергового засідання обласної ради з координації дій у відповідь на поширення туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу.

Детальніше...

 

Житомирщину з робочою поїздкою відвідав голова Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький

23 березня 2023 року голова Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький у межах робочої поїздки відвідав КНП «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради. Також участь у заході взяла перша заступниця начальника Житомирської ОВА Наталія Остапченко та представники профільних структурних підрозділів облвійськадміністрації.

Детальніше...

 

Віталій Бунечко: Розвиток медицини у громаді є першочерговим завданням місцевої влади

23 березня 2023 року в КНП «Овруцька міська лікарня» Овруцької міської ради відкрилось оновлене терапевтичне відділення. На відкритті був присутній начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко, його заступник Юрій Денисовець, народні депутати та представники громад області.

Детальніше...

 

В Україні триває медична реформа: обговорили питання організації спроможної мережі закладів охорони здоров’я

23 березня 2023 року перша заступниця начальника Житомирської ОВА Наталія Остапченко взяла участь у нараді під головуваннями Міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка на тему: «Реалізація постанови Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2023 року № 174 «Деякі питання організації спроможної мережі закладів охорони здоров’я».

Детальніше...

 

У Житомирській лікарні зробили першу трансплантацію серця

В ніч з 19 на 20 березня у Житомирській обласній лікарні імені О.Ф. Гербачевського вперше зробили трансплантацію серця. Про це повідомив директор інституту серця МОЗ Борис Тодуров на своїй сторінці у мережі Facebook.

Детальніше...

 

До 31 березня всі аптеки та медичні заклади Житомирщини мають підготуватися до відпуску рецептурних ліків за е-рецептом

Уже цієї весни відпуск всіх рецептурних засобів в Україні почне здійснюватися за електронним рецептом. Таким способом відповідно до євроінтеграційних процесів забезпечується контроль за відпуском рецептурних ліків в аптеках, а також оптимізується процес призначення ліків, який стає більш прозорим та ефективним.

 

Детальніше...

 

На Житомирщині оновлено склад обласної ради з координації дій проти поширення туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу

15 березня 2023 року згідно з розпорядженням начальника Житомирської обласної військової адміністрації №96 оновлено склад обласної ради з координації дій у відповідь на поширення туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу.

Детальніше...

 

Сучасне обладнання отримали травматологічні відділення лікарень Житомирщини

Сучасне устаткування для травматології й ортопедії отримала як гуманітарну допомогу КНП «Олевська центральна лікарня» Олевської міської ради на Житомирщині.

Детальніше...

 

Слушна нагода перевірити слух

3 березня відзначається Всесвітній день слуху. Цей день на початку весни обраний Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ), щоб нагадувати про важливість дбайливого ставлення до здоровʼя вух. І так, це слушна нагода перевірити свій слух і дізнатися, чи маєте ви ризик його погіршення або втрати. За даними ВООЗ, до 2050 року майже 2,5 млрд людей матимуть певний ступінь втрати слуху, і щонайменше 700 млн людей — або ж кожний 10-й мешканець Землі — потребуватимуть реабілітації слуху. Вже зараз 5 % населення світу (432 млн дорослих і 34 млн дітей) потребують реабілітації, щоб усунути втрату слуху.

Детальніше...

 

В Україні будуватимуть лікарні за новими державно-будівельними нормами. Що зміниться?

Нові державно-будівельні норми (ДБН) передбачають, що пацієнти в лікарнях розміщуватимуться в просторих одно- або двомісних палатах, які будуть обладнані душем та вбиральнею. Окремо будуть облаштовані приміщення для відпочинку членів родин, які перебувають із пацієнтом.

Детальніше...

 

Медичний календар на березень 2023 року

Медичний календар на березень 2023 року

 

Детальніше...

 

28 лютого – Міжнародний день рідкісних захворювань

За ініціативою Європейської організації з вивчення рідкісних хвороб EURORDIS найрідкісніша дата – 29 лютого – офіційно з 2008 року отримала статус Міжнародного дня рідкісних захворювань. У невисокосні роки цей день відзначається 28 лютого. Гасло Дня рідкісних захворювань у 2023 році — «Поділіться своїми кольорами!» (у продовження минулорічної теми). Це заклик стимулювати зміни для людей, які живуть з орфанними захворюваннями, усунути стигматизацію навколо цих пацієнтів і підвищити обізнаність про проблеми, з якими стикаються вони та їхні родини.

Детальніше...

 

Імуносупресанти додано до переліку лікарських засобів, які підлягають реімбурсації

27 лютого 2023 року набув чинності новий Реєстр лікарських засобів, які підлягають реімбурсації за Програмою державних гарантій медичного обслуговування населення (відповідний наказ МОЗ № 35 – за посиланням https://cutt.ly/j35Q8ay).

Детальніше...

 

Найпопулярніші питання щодо БПР від медичної спільноти та відповіді на них від МОЗ України

Де лікарям шукати якісні освітні заходи БПР, що гарантують отримання балів БПР у випадку проходження навчання?

Детальніше...

 
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > Кінець >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Шановні колеги!!!
Як ви оцінюєте медичне обслуговування в області?
Дайджест

daidzhest

Урядова гаряча лінія

p3_27042018baner

Статистика сайту