07 вересня 2023 року з робочим візитом до Житомирщини прибула міністерка охорони здоров’я Естонської республіки Рійна Сіккут. Так, делегація з Естонії разом з начальником Житомирської ОВА Віталієм Бунечком, його першою заступницею Наталією Остапченко, заступником голови Житомирської обласної ради Володимиром Ширмою, представниками Регіонального офісу міжнародного співробітництва у Житомирській області, народними депутатами України, представниками профільних структурних підрозділів ОВА та ЗМІ відвідали КНП «Обласний медичний центр вертебрології і реабілітації» Житомирської обласної ради.

2023_09_08_01

«З початком повномасштабного вторгнення кількість поранених збільшилася в геометричній прогресії. Разом з тим, від війни страждають не лише військові, а й цивільні люди, діти! Через російські ракетно-бомбові удари звичайні мешканці отримують поранення та теж потребують допомоги фахівців з реабілітації», — зазначив Віталій Бунечко.

2023_09_08_02

Крім того, він наголосив, що на Житомирщині досить велика кількість військових, які потребують комплексного відновлення. Житомирська ОВА системно працює над розширенням та наповненням реабілітаційних закладів. Лікування та реабілітація наших захисників – один із пріоритетів для медичної сфери Житомирської області.

2023_09_08_03

З 2023 року реабілітаційна допомога запроваджена в пріоритетних пакетах Програми медичних гарантій. Сформовано відповідну програму реабілітації для постраждалих військовослужбовців із застосуванням медичних, психологічних, фізичних та соціальних заходів. З лютого 2022 року і по сьогодні реабілітаційні заклади Житомирщини надали допомогу для понад 22 тисяч військовослужбовців. 33 заклади охорони здоров’я Житомирської області уклали договори за пакетами на надання послуг з реабілітації з Національною службою здоров’я. Крім того, Житомирський обласний медичний центр вертебрології і реабілітації надає стаціонарну реабілітаційну допомогу ще для 165 пацієнтів. За останній рік на Житомирщині розпочали роботу ще два оновлених та реконструйованих реабілітаційних відділення.

2023_09_08_04

«Впевнений, що співпраця з нашими естонськими друзями сприятиме подальшому розширенню мережі реабілітаційних центрів на Житомирщині», — підкреслив начальник Житомирської ОВА.

2023_09_08_05

Житомирська ОВА