Коли заїжджаєш на територію Радомишльської громади, одразу видно сліди військових дій. Адже Радомишль розташований на кордоні з Київщиною. А за кілька кілометрів від нього, в Бородянці та її околицях, велися жорстокі й запеклі бої, – про це розповів на своїй сторінці у Фейсбук голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

2022_04_20_01

Місцева лікарня – ще один медзаклад на Житомирщині, який став форпостом поруч з лінією бойових дій, де щодня рятували життя наших громадян та захисників. З 24 лютого і по теперішній час сюди доправляють пацієнтів з Київщини, адже там багато медичних закладів просто зруйновані.

2022_04_20_02

За цей час медичні працівники невеличкої лікарні, яка розрахована трохи більш ніж на 100 місць, змогли надати допомогу понад сотні військовослужбовців та майже сотні мирних жителів Київської області. Понад 80 з них – з вогнепальними та осколковими пораненнями. Важко уявити, через що довелось пройти нашим героїчним медикам. Щодня вони рятували життя українських захисників та жителів містечок, які пізнали, що таке «рускій мір». На згадку хірурги залишили собі не лише спогади, а й осколки, кулі та залишки бомб, які діставали з поранених пацієнтів. Кажуть, що забути цього вже не зможуть.

2022_04_20_03

Зважаючи на таке навантаження, доставлені до медзакладу близько 15 спеціалізованих ліжок з ортопедичними матрацами, точно не будуть зайвими. Також наразі шукаємо можливість забезпечити лікарню сучасним переносним рентген-апаратом.

2022_04_20_04

Дякуємо лікарям за самовідданість, професіоналізм та справжні дива, які вони робили щодня. Завдяки таким людям Україна є і буде непереможною!