Більше 10 переселенців працевлаштувалися на території Житомирщини від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. У КНП «Романівська лікарня» Романівської селищної ради на роботу прийняли трьох спеціалістів, які вимушено переїхали. Про це Суспільному розповіла директорка цього лікувального закладу Ірина Серт.

2022_04_13_01

За її словами, у Романівській лікарні працевлаштували трьох лікарів, які переїхали з Києва. Це сімейна пара – лікар-невролог і акушерка-гінекологиня, а також лікар-стоматолог.

«Всі вони до війни працювали в приватних закладах міста Києва, а з початком бойових дій вимушені були з сім'ями переїхати на більш мирні території. Так вони опинилися в Романівському районі, – розповідає Ірина Серт. – Коли вони прийшли до нас з проханням взяти їх на роботу, звичайно, в нас і думки не було, що ми можемо їм відмовити. Ми одразу прийняли ».

2022_04_13_02

24 лютого Дмитро Поліщук змінював місце роботи, а першого березня мав почати працювати у стаціонарі в Києві. Дмитро родом із Романівського району, проходив тут практику, тож через війну переїхав сюди.

2022_04_13_03

«Я приємно вражений змінами, – каже лікар-невролог Дмитро Поліщук. – Тоді, коли я проходив тут практику ще під час навчання, не було стільки зроблено якісних ремонтів у лікарні. З'явилася нова апаратура. Приємно здивований і тим, що є багато молодих спеціалістів».

2022_04_13_04

Тетяна працювала в Київській приватній клініці. Разом із чоловіком приїхала до його родичів.

«Я працюю тут майже місяць і за цей час мені вдалося познайомитися і поспілкуватися з багатьма співробітниками, – каже акушерка-гінекологиня Тетяна Поліщук. – Колектив досить дружній. Всі лікарі дотримуються сучасних методів лікування відповідно до рекомендацій Міністерства охорони здоров'я. Мої плани на майбутнє – побачити свою родину, своїх батьків, як тільки оголосять мир – обов'язково з ними зустрітися».

2022_04_13_05

Нині в обласному центрі зайнятості на обліку перебуває 74 внутрішньо переміщених особи.

«Якщо в перші дні до нас зверталися 1-2 людини, то потім десь по 10-12 людей на день, – каже директорка обласного центру зайнятості Галина Корінна. – Нам вдалося працевлаштувати 12 переселенців з інших областей».

2022_04_13_06

                                                                                                  Суспільне Житомир.