Генератор придбала громадська організація "Лікарі України в Ірландії". Вартість такої установки складає близько десяти тисяч євро. Про це Суспільному розповів медичний директор з хірургічної роботи обласної дитячої клінічної лікарні Микола Бобер.

2022_03_31_5

За його словами, новий дизель-генератор може забезпечити електроенергією до чотирьох відділень лікарні. До цього заклад користувався двома генераторами для операційних та реанімацій.

"Проведення оперативних втручань, штучної вентиляції легень, моніторингу стану важких хворих – це і електровідсмоктувачі, і медичні процедури, і все інше – воно має проводитися при світлі, – каже Микола Бобер. – Зрозуміло, що той дизель-генератор, який у нас був, не покривав усю потребу закладу, аби ми могли забезпечити повноцінну роботу".

2022_03_31_2

Новий дизель-генератор резервного електроживлення лікарня отримала кілька днів тому. Медична директорка з організаційно-методичної роботи Житомирської обласної дитячої клінічної лікарні Оксана Лук'яненко каже, що нині його встановлюватимуть та будуть підключати до електросистеми лікувального закладу.

2022_03_31_1

"Це сучасний дизель-генератор, який може працювати безперебійно, потужністю 100 кіловат, – каже Оксана Лук'яненко. – Він не перегрівається як більшість дизель-генераторів. Це дуже важливо для нас, адже ми можемо його скільки потрібно використовувати".

Дизель-генератор для обласної дитячої клінічної лікарні придбали за кошти українських лікарів, які працюють в Ірландії. Третього березня вони отримали запит про можливість придбання такого обладнання для лікарні, а вже десятого березня генератор придбали та відправили в Україну.

2022_03_31_3

"На третій день війни до мене зателефонувала лікарка-неонатолог з Ірландії, – каже Оксана Лук'яненко. – До цього я її взагалі не знала. Вона знайшла мій номер телефону і запропонувала будь-яку допомогу для наших дітей. Процес розпочався – це було третього березня, а десятого березня вже придбали цей дизель-генератор. Сама пані Людмила, яка зі мною контактувала, є лікаркою з України".

2022_03_31_4