Як розповів журналістові АрміяInform директор Бердичівського медичного фахового коледжу Житомирської обласної ради В’ячеслав Шевченко, безоплатні експрес-курси з надання першої домедичної допомоги цивільному населенню студенти спільно з викладачами проводять вже з першого дня вторгнення російських окупантів.

2022_03_14_04

— У чотирнадцятому році ми розпочинали ці курси виключно для свого колективу, але ось уже майже три тижні проводимо їх для всіх охочих,— пояснює директор навчального закладу.

Експрес-курси проводяться щодня, без вихідних. Першими слухачами стали ті, кому знання з правил надання домедичної допомоги потрібні насамперед — військові, рятувальники та поліцейські. Згодом за практичними знаннями потягнулися й звичайні містяни.

За словами директора коледжу, вагому відповідальність взяв на себе студент-випускник Роман Семенюк. Адже попереду в нього — складання низки державних іспитів та незалежний ліцензований іспит «Крок М», але він наразі віддається більш відповідальним та важливим подіям— навчає людей рятувати життя.

—Окрім викладачів та студентів коледжу, до цієї вкрай важливої справи залучено професіонала— волонтера-рятувальника ГО «Мотохелп», інструктора з першої домедичної допомоги Дмитра Гладишевського з міста Києва,— продовжує розповідь В’ячеслав Шевченко. —Саме цей фахівець має великий практичний досвід, адже за його плечима— не одне врятоване життя.

Наразі ці курси при Бердичівському медичному коледжі пройшли вже понад 700 громадян.

— Дай Боже, щоб знання, здобуті відвідувачами, ніколи не були застосовані в реальних надзвичайних подіях. Однак впевнений, що кожен, хто пройшов цей експрес-курс, зможе комусь зберегти здоров’я та життя,— додає директор коледжу.