17 грудня 2021 року у селі Сінгури Житомирського району відбулися урочистості з нагоди відкриття амбулаторії на 1-2 лікарів, участь у яких взяла перша заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко. Також до заходу долучилися директорка Департаменту регіонального розвитку облдержадміністрації Інна Хоменко, керівництво Житомирського району, Новогуйвинської громади та громадськість.

2021_12_17_01

«Надзвичайно приємно відкривати нову сучасну амбулаторію напередодні новорічних свят. Заклад сімейної медицини у Сінгурах — це приклад ефективної роботи програми Президента України “Велике будівництво”, завдяки якій жителі Новогуйвинської громади будуть отримувати кваліфіковану медичну допомогу у ще більш зручних умовах», — сказала Наталія Остапченко.

Будівництво амбулаторії у селі Сінгури здійснено в рамках президентської програми «Велике будівництво». Відповідно до спільного брендбуку Мінрегіону та МОЗ будівля має загальну площу 320,0 м кв та містить 2 кабінети лікаря, кабінет щеплень, процедурну, перев’язувальну, оглядову, кімнати для персоналу, зони очікування, кімнату здоров’я, лекторій, дитячий куточок та інші приміщення.

 Амбулаторія буде обслуговувати 4 139 осіб населення Новогуйвинської громади, зокрема із сіл Сінгури, Волиця, Пряжів, Озерянка, Ріжки, Павленківка, Вишневе.

 Крім того, для амбулаторії придбано та встановлено медичне обладнання, а для персоналу медичного закладу – службовий автомобіль марки «Рено Дастер».

 Нагадаємо, що на черговій 8-й сесії Житомирської обласної ради депутатським корпусом у повному складі було прийнято бюджет області на 2022 рік, яким передбачено 3,5 млрд грн для реалізації на Житомирщині проєктів державних програм, серед яких і «Велике будівництво».

                                                                                              Пресслужба Житомирської ОДА.