Новини

Щодо епіднагляду за ГВП

Державна установа «Центр громадського здоров’я Міністерства охорони

здоров’я України» надає оперативну інформацію про результати

епідеміологічного нагляду за гострими в’ялими паралічами (далі – ГВП) в

Україні та огляд ситуації у світі. Детальніше за посиланням:

Детальніше...

 

Кабмін повернув довоєнний механізм відшкодування вартості інсулінів

Попри воєнний стан і військові дії, що тривають в країні через агресію російської федерації, програма реімбурсації (відшкодування державою вартості ліків) продовжує діяти. Обсяг програми реімбурсації залишився незмінним, на сьогодні програма розповсюджується на 401 лікарський засіб, серед них:

Детальніше...

 

З серпня 2022 року пацієнти почнуть отримувати електронні рецепти на антибіотики

Пацієнти отримуватимуть електронний рецепт для придбання антибіотиків за власні кошти уже з серпня 2022 року. Це перший етап у впровадженні електронного рецепта на всі рецептурні препарати в Україні та перший крок у розв’язанні проблеми неконтрольованого вживання лікарських засобів.

Детальніше...

 

No smoking friendly: що й де заборонено курити з 11 липня

Згідно з даними ВООЗ, глобальна тютюнова епідемія щороку вбиває понад 1 мільйон людей у світі та близько 13 000 українців, які не є курцями та помирають через хвороби, спричинені вторинним тютюновим димом. Також ВООЗ наголошує: не існує безпечного рівня впливу вторинного аерозолю як від електронних сигарет, так і тютюнових виробів для нагрівання.

Детальніше...

 

Струс головного мозку від дії вибухової хвилі: небезпека, симптоматика та перша допомога постраждалим

П’ятий місяць російські окупанти систематично обстрілюють мирні міста та селища. Кожен вибух несе суттєву загрозу тим, хто перебуває в радіусі ударної хвилі, від розриву/потрапляння ракети чи снаряда.

Детальніше...

 

У День родини Наталія Остапченко вручила подарунки молодим сім’ям Житомирщини

08 липня 2022 року у Житомирському обласному перинатальному центрі відбувся урочистий захід із нагоди святкування Дня родини.

Детальніше...

 

#UAразом: Понад 25 тисяч медичних послуг надано ВПО на Житомирщині, – ОВА

Про це повідомляє Департамент охорони здоров’я Житомирської обласної військової адміністрації.

Детальніше...

 

МОЗ розпочинає інфраструктурний етап реформи охорони здоров’я

Верховна Рада України ухвалила в другому читанні законопроєкт №6306, який дозволяє Міністерству охорони здоров’я запустити інфраструктурну частину реформи охорони здоров’я.

Детальніше...

 

Закупівлі вартістю від 50 тис. грн мають здійснюватися із використанням електронного каталогу та/або за спрощеним порядком

24 червня 2022 року зазнала суттєвих змін постанова КМУ від 28 лютого 2022 р. №169 «Деякі питання здійснення оборонних та публічних закупівель товарів, робіт і послуг в умовах воєнного стану» (далі — Постанова №169). На ці зміни важливо зауважити замовникам товарів, робіт та послуг сфери охорони здоров’я.

Детальніше...

 

Медичний календар на липень 2022 року

Липень – місяць поінформованості про ювенільний артрит. Ювенільний артрит об’єднує групу захворювань суглобового апарату, які виникають у дітей до 16-річного віку, тривалістю 6 і більше тижнів. Розвиток інвалідності серед дітей, хворих на ювенільний артрит, та зниження працездатності в дорослому віці є найважливішим соціально-економічним наслідком цього захворювання.

Детальніше...

 

МОЗ розподілило 478 000 доз протитуберкульозної вакцини

478 000 доз вакцини проти туберкульозу (БЦЖ) відповідно до наказу МОЗ України № 1036 від 15 червня 2022 року розподілені між регіонами. Вакцини придбані коштом державного бюджету.

Детальніше...

 

Чи кожна подряпина загрожує правцем?

Під час війни зростає ризик захворіти на правець. Це небезпечне інфекційне захворювання, яке не передається від людини до людини, проте ним можна заразитися через пошкодження шкіри. Сприяють цьому підвищена ймовірність поранень та обмежений доступ до засобів гігієни й медичної допомоги.

Детальніше...

 

Виявлення туберкульозу: чи всім дітям потрібна проба Манту?

У дітей імунна система лише формується, тому ще не готова опиратися багатьом інфекційним хворобам. Через це вони є дуже вразливими до зараження туберкульозною паличкою або ж мікобактерією. Немовлята та малюки до двох років мають підвищений ризик розвитку туберкульозного менінгіту і розсіяних (дисемінованих) форм туберкульозу, з якими пов’язаний високий рівень смертності. Суттєво знижує ризик розвитку таких проявів щеплення вакциною BCG (БЦЖ).

Детальніше...

 

Захлинулися водою, вдарило блискавкою, втратили свідомість: основні міфи про домедичну допомогу

В умовах повномасштабної війни надзвичайно важливо вміти правильно надавати домедичну допомогу. Вчасна та відповідна реакція є вирішальною для порятунку людини.

Детальніше...

 

Як підтримати дитину, яка зазнала ушкоджень внаслідок війни

Війна — безжальна, зброя російських агресорів не розрізняє військових та цивільних, дорослих та дітей. Лише за офіційною статистикою, в Україні на даний час вже близько 600 поранених дітей.

Детальніше...

 

Особам з інвалідністю: чи потрібно проходити повторний огляд та як відновити медичні документи під час війни

Міністерство охорони здоров’я України нагадує, що при неможливості обстеження і оформлення направлення на МСЕК строк проходження повторного огляду для осіб з інвалідністю, у т.ч. й дітей, який припав на період дії воєнного стану на території України, переноситься на строк не пізніше шести місяців після його припинення/скасування.

Детальніше...

 

Обов’язкові профілактичні медогляди під час війни

Для запобігання поширенню інфекційних та небезпечних захворювань та динамічного спостереження за станом здоров’я працівників в Україні проводять обов’язкові профілактичні медичні огляди.

Детальніше...

 

З Днем медичного працівника!

Шановні колеги! Цьогорічне професійне свято ми зустрічаємо у надзвичайно складний час – час особливих випробувань і труднощів, які випали на долю нашої України і кожного з нас, бо ми – громадяни цієї країни, яким не байдуже ні її сьогодення, ні її майбутнє.

Детальніше...

 

Наталія Остапченко обговорила з представниками Червоного Хреста питання охорони здоров’я

16 червня перша заступниця начальника Житомирської обласної військової адміністрації Наталія Остапченко провела робочу зустріч із представниками Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Детальніше...

 
<< Початок < Попередня 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Наступна > Кінець >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Терміново
Шановні колеги!!!
Як ви оцінюєте медичне обслуговування в області?
Дайджест

daidzhest

Урядова гаряча лінія

p3_27042018baner

Статистика сайту