Новини

П’ять місяців боротьби із повномасштабною російською агресією: система охорони здоров’я

П’ять місяців боротьби із повномасштабною російською агресією. 150 днів опору, незламності на шляху до перемоги.

Детальніше...

 

Що робити абітурієнту медичного ЗВО після складання національного мультипредметного тесту

МОЗ інформує абітурієнтів про кроки, які необхідно здійснити, якщо ви плануєте стати лікарем чи фармацевтом.

Детальніше...

 

Пацієнтів з інсультами та інфарктами мають лікувати лише у законтрактованих на відповідні пакети закладах – Віктор Ляшко

Керівництво Міністерства охорони здоров’я провело селекторну нараду з очільниками структурних підрозділів з питань охорони здоров’я в регіонах та керівниками центрів екстреної медичної допомоги. Основна тема – правильна маршрутизація пацієнтів з інсультами та інфарктами для надання якісної медичної допомоги.

Детальніше...

 

Як особі з інвалідністю пройти МСЕК, якщо документи залишились на тимчасово окупованій території?

Особам з інвалідністю, яким потрібно пройти медико-соціальну експертну комісію, слід діяти залежно від того, яка саме документація потрібна.

Детальніше...

 

В Україні дозволили другу бустерну дозу від COVID-19 людям 60+ та людям із хронічними хворобами

В Україні дозволили введення другої бустерної дози вакцини проти коронавірусної хвороби усім людям віком від 60 років, а також людям віком 18-59 років із хворобами, які підвищують ризик важкого перебігу COVID-19.

Детальніше...

 

ВООЗ та Центр співробітництва ВООЗ з питань безпеки вакцин оновили секцію Q&A щодо імунізації від COVID-19

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) та Центр співробітництва ВООЗ з питань безпеки вакцин оновили секцію запитань та відповідей з імунізації від COVID-19: поради для медиків та пацієнтів під час війни.

Детальніше...

 

Військовий шпиталь у Бердичеві відвідала Віце-Маршалек Сейму Польщі Малгожата Гощевська

17 липня до КНП “Госпіталь ветеранів війни” Житомирської обласної ради з робочим візитом прибула Віце-Маршалек Сейму Польщі Малгожата Гощевська разом з делегацією з Польщі. Також участь у заході взяв заступник начальника Житомирської ОВА Юрій Денисовець, керівництво м. Бердичів та Бердичівського району.

Детальніше...

 

Роз’яснення: як медичним закладам підготуватися до нових умов відпуску антибіотиків?

З серпня 2022 року пацієнти отримуватимуть електронний рецепт для придбання антибіотиків за власні кошти. Виняток – окуповані території та райони проведення бойових дій.

Детальніше...

 

Для відкриття лікарняного дистанційно вагітним українкам за кордоном не потрібно перебувати на обліку в Україні

На гарячу лінію Міністерства охорони здоров’я України продовжують надходити дзвінки на зразок: українка на першому триместрі вагітності спостерігається в іншій країні, куди виїхала через війну, і планує там народжувати. Як отримати лікарняний в Україні? І чи потрібно для цього бути на обліку в Україні?

Детальніше...

 

Віктор Ляшко у Новограді-Волинському ознайомився з проєктом відділення комплексної реабілітації

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко повідомив на своїй сторінці у Facebook, що від Житомирської обласної військової адміністрації надійшов запит на дозвіл фінансування добудови відділення комплексної реабілітації в Новограді-Волинському.

Детальніше...

 

16 липня – День бухгалтера України

Відзначається це свято в Україні на підставі датованого 18 червня 2004 року Указу Президента України № 662/2004. Дата свята була встановлена 16 липня, тому що саме в цей день у суверенній Україні в 1999 році прийняли Закон України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні».

Детальніше...

 

Про стан захворюваності та бактеріологічної діагностики кашлюку та паракашлюку у 2021 році

Державна установа «Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України» надає Інформаційно-аналітичну довідку «Про стан захворюваності та бактеріологічної діагностики кашлюку та паракашлюку в 2021 році».

Детальніше...

 

Особливості проходження МСЕК під час дії воєнного стану

З перших днів введення на території України воєнного стану Міністерство охорони здоров’я та Кабінет Міністрів України прийняли рішення про спрощення процедури проведення медико-соціальної експертизи дорослим і дітям.

Детальніше...

 

Звуки війни: як допомогти дитині не боятися сирени й гучного гуркоту

Вже п’ятий місяць чимало українських дітей замість заспокійливої колискової чують гучні звуки сирени або дзвонів, що сповіщають про повітряну тривогу. МОЗ запитало у дитячої та сімейної психологині, авторки книг з дитячої психології Світлани Ройз про те, як заспокоїти дитину та навчити її правильно реагувати на звуки повітряної тривоги.

Детальніше...

 

Затверджено Стандарт надання медичної допомоги постраждалим з геморагічним шоком

Міністерство охорони здоров’я своїм наказом затвердило Стандарти медичної допомоги постраждалим із геморагічним шоком на догоспітальному та госпітальному етапах у разі травми.

Детальніше...

 

Щодо епіднагляду за ГВП

Державна установа «Центр громадського здоров’я Міністерства охорони

здоров’я України» надає оперативну інформацію про результати

епідеміологічного нагляду за гострими в’ялими паралічами (далі – ГВП) в

Україні та огляд ситуації у світі. Детальніше за посиланням:

Детальніше...

 

Кабмін повернув довоєнний механізм відшкодування вартості інсулінів

Попри воєнний стан і військові дії, що тривають в країні через агресію російської федерації, програма реімбурсації (відшкодування державою вартості ліків) продовжує діяти. Обсяг програми реімбурсації залишився незмінним, на сьогодні програма розповсюджується на 401 лікарський засіб, серед них:

Детальніше...

 

З серпня 2022 року пацієнти почнуть отримувати електронні рецепти на антибіотики

Пацієнти отримуватимуть електронний рецепт для придбання антибіотиків за власні кошти уже з серпня 2022 року. Це перший етап у впровадженні електронного рецепта на всі рецептурні препарати в Україні та перший крок у розв’язанні проблеми неконтрольованого вживання лікарських засобів.

Детальніше...

 

No smoking friendly: що й де заборонено курити з 11 липня

Згідно з даними ВООЗ, глобальна тютюнова епідемія щороку вбиває понад 1 мільйон людей у світі та близько 13 000 українців, які не є курцями та помирають через хвороби, спричинені вторинним тютюновим димом. Також ВООЗ наголошує: не існує безпечного рівня впливу вторинного аерозолю як від електронних сигарет, так і тютюнових виробів для нагрівання.

Детальніше...

 
<< Початок < Попередня 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Наступна > Кінець >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Терміново
Шановні колеги!!!
Як ви оцінюєте медичне обслуговування в області?
Дайджест

daidzhest

Урядова гаряча лінія

p3_27042018baner

Статистика сайту