Новини

Україна отримала вакцину проти гепатиту В та кору в якості гуманітарної допомоги

На початку серпня в Україну доставили 8 500 десятидозних флаконів вакцини проти гепатиту В (загалом – 85 000 доз) та 100 000 однодозних флаконів багатокомпонентної вакцини проти кору, паротиту і краснухи. Поставка є гуманітарною допомогою. Усі дози вакцини проти кору, паротиту і краснухи вже доставлено в регіони, наразі триває підготовка до розвезення вакцини проти гепатиту В. 

Детальніше...

 

Брифінг щодо актуальних питань охорони здоров’я громадян в області

11 серпня 2022 року начальниця відділу Департаменту охорони здоров’я Житомирської ОВА Анна Васянович провела брифінг щодо актуальних питань охорони здоров’я громадян в області.

Детальніше...

 

Продовжується плідна співпраця Житомирської обласної військової адміністрації з ЮНІСЕФ

Як повідомив на своїй Телеграм-сторінці начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко, до КНП «Коростишівська центральна районна лікарня ім. Д.І.Потєхіна» КМР надійшла чергова партія медичного обладнання та препаратів від Дитячого фонду ООН.

Детальніше...

 

ЄС та ПРООН підтримали запуск гарячої лінії для психологічної допомоги українцям, які постраждали від війни

У роботі гарячої лінії задіяно фахових психологів із багаторічним досвідом, які зголосилися надавати допомогу в кризових ситуаціях

Детальніше...

 

Захист грудного вигодовування – спільна відповідальність

2 серпня 2022 року в рамках проведення Всесвітнього тижня підтримки грудного вигодовування в КНП «Обласний перинатальний центр» ЖОР відбулося засідання круглого столу на тему «Захист грудного вигодовування  – спільна відповідальність», зініційованого Департаментом соціального захисту населення ОВА. До участі у заході долучилися представники Житомирської ОВА, ДОЗ ОВА, обласних лікувальних закладів, громадськість, ЗМІ.

Детальніше...

 

ВСЕСВІТНІЙ ТИЖДЕНЬ ПІДТРИМКИ ГРУДНОГО ВИГОДОВУВАННЯ-2022

Щорічна світова акція під назвою «Всесвітній Тиждень підтримки грудного вигодовування» започаткована у 1992 році, коли була прийнята Інночентійська декларація про захист, заохочення та підтримку грудного вигодовування.

Детальніше...

 

Медичний календар на серпень 2022

1-7 серпня - Всесвітній тиждень підтримки грудного вигодовування. Відзначається з 1992 року на честь Декларації про заохочення і підтримку грудного вигодовування, підписаної в серпні 1990 р. Грудне вигодовування сприяє зміцненню здоров’я як матері, так і дитини. Гасло 2022 року: «Крок назустріч грудному вигодовуванню. Навчайся та підтримуй».

Детальніше...

 

Від сьогодні пацієнти отримуватимуть електронний рецепт на антибіотик

Українці почнуть отримувати електронний рецепт на антибіотики від сьогодні – 1 серпня 2022 р. Така можливість буде доступною в закладах, які підключені до електронної системи охорони здоровʼя (ЕСОЗ).

Детальніше...

 

Як вагітні українки за кордоном можуть отримати медичну допомогу під час вагітності та пологів

В європейських країнах вагітним українкам, які виїхали з України через війну і звернулися за прихистком, надається безоплатний супровід вагітності, медичні послуги під час пологів та післяпологовий догляд за мамою і новонародженою дитиною. Для цього потрібно стати на облік та оформити місцевий аналог української обмінної карти.

Детальніше...

 

Як укласти декларацію з лікарем під час війни

Через військову агресію російської федерації багато українців змушені були змінити місце проживання. Частина – втратили зв’язок з сімейними лікарями через свій від’їзд або від’їзд лікаря.

Детальніше...

 

У КНП «Коростенська районна лікарня Ушомирської сільської ради» відкрито нове реабілітаційне відділення

Нове, сучасне відділення реабілітації 26 липня відкрилось в КНП «Коростенська центральна районна лікарня Ушомирської сільської ради», про це повідомляє  пресслужба Коростенської РВА.

Детальніше...

 

28 липня – Всесвітній день боротьби з гепатитами

Відзначається з 2011 року у день народження американського лікаря і науковця Баруха Блумберга, який відкрив вірус гепатиту В у 1967 році, а через два роки розробив першу вакцину проти гепатиту В і за ці досягнення отримав Нобелівську премію.

Детальніше...

 

28 липня – День української державності

Сьогодні ми вперше відзначаємо День української державності. День, який нагадує: Україна – це зовсім не молода держава, а країна з тисячолітньою історією. День, що утверджує зв’язок поколінь, не дає забувати, звідки ми походимо, яка наша культура, традиції та за що ми боремось.

Детальніше...

 

Як врятувати людину, що мало не потонула

Утоплення має трагічні наслідки для сімей і громад. За даними Організації об’єднаних націй, щороку в світі тонуть близько 236 000 людей, що робить утоплення серйозною проблемою для охорони громадського здоров’я.

Детальніше...

 

Безпека електронної системи охорони здоров′я в умовах воєнного стану

Від початку побудови електронної системи охорони здоровʼя (ЕСОЗ) захист даних завжди був пріоритетним завданням. ЕСОЗ – одна з систем в Україні, в якій реалізовані найсучасніші засоби захисту, серед яких: використання користувачами кваліфікованих електронних підписів (КЕП), реалізація архітектурних принципів GDPR (відокремлене зберігання медичних та персональних даних), blockchain-подібні алгоритми, що забезпечують цілісність даних та інші. Так, лише на вході в систему користувачі проходять двофакторну авторизацію: через встановлену МІС та безпосередньо вхід в ЕСОЗ за протоколом OAuth.2.

Детальніше...

 

НСЗУ відкрила прийом пропозицій від медичних закладів на 12 пакетів

Щоб забезпечити доступ пацієнтів до медичних послуг в умовах війни Національна служба здоров’я України (НСЗУ) відкрила для медзакладів прийом пропозицій за 12 напрямами Програми медичних гарантій на 2022 рік.

Детальніше...

 

Як подати заявку на Програму медичної евакуації тим, хто постраждав від війни

Міністерство охорони здоров’я України у рамках співпраці з Європейською комісією продовжують координувати направлення та транспортування громадян України, які постраждали від військової агресії росії, для подальшого їх лікування за кордон.

Детальніше...

 

Психологічна гігієна як умова ефективності під час війни

Понад 8 років минуло з моменту російського вторгнення на територію України, 5 місяців триває на нашій землі повномасштабна війна. Не дивно, що багато хто відчуває не лише фізичну втому, а й емоційне вигорання. Особливо це стосується медиків, рятувальників, волонтерів та інших – усіх тим, хто весь час допомагає іншим.

Детальніше...

 

8 правил для здорового серця

Неінфекційні захворювання є провідною причиною передчасної смерті (такої, що настала до 70 років) в Україні – за даними загальнонаціонального дослідження STEPS. Серцево-судинні захворювання належать до найпоширеніших причин смерті (65,8% від усіх смертей з будь-якої причини у 2012 р.; 67,0% – у 2017 р.). Водночас більшості захворювань серцево-судинної системи можна запобігти, якщо вести здоровий спосіб життя.

Детальніше...

 

25 липня – Всесвітній день запобігання утопленням

Встановлений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН 75/273 у 2021 році. Утоплення є третьою поширеною причиною смерті від ненавмисних травм у світі. Більше 85% випадків утоплення можна запобігти завдяки нагляду, інструктажу перед плаванням, дотриманню правил безпеки.

Детальніше...

 
<< Початок < Попередня 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Наступна > Кінець >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Терміново
Шановні колеги!!!
Як ви оцінюєте медичне обслуговування в області?
Дайджест

daidzhest

Урядова гаряча лінія

p3_27042018baner

Статистика сайту