Новини

МОЗ роз’яснює: як працюватиме електронний рецепт на наркотичні (психотропні) лікарські засоби

Раніше МОЗ повідомляло, що з листопада в Україні замість паперових рецептурних бланків запрацює електронний рецепт на відпуск наркотичних (психотропних) лікарських засобів. Це важливе рішення для пацієнтів, які проходять складне лікування, а також — ще один етап посилення контрольованого та відповідального відпуску рецептурних препаратів в Україні.

 

Детальніше...

 

Медичний календар на вересень 2022 року

Вересень – Всесвітній місяць обізнаності про дитячий рак. Щорічно приблизно 400 000 дітей у всьому світі хворіють на рак. До найпоширеніших видів дитячого раку належать лейкемії, рак головного мозку, лімфоми. У країнах з високим рівнем доходу виліковуються понад 80% дітей, хворих на рак, у країнах з низьким і середнім рівнем доходу – менше 30%. Символ боротьби з дитячим раком – золота стрічка.

 

Детальніше...

 

Дякую за активну позицію команди ЮНІСЕФ у всебічній допомозі Житомирщині, — Віталій Бунечко

31 серпня начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко разом зі своїми заступниками Наталією Остапченко, Віктором Градівським та Юрієм Денисовцем зустрілися з виконавчою директоркою Дитячого фонду Організації Об’єднаних Націй (ЮНІСЕФ) Кетрін Расселл.

 

Детальніше...

 

Попри війну, в медичних університетах стартує новий навчальний рік

Попри дію в Україні воєнного стану, у 17 медичних закладах вищої освіти (ЗВО) та післядипломної освіти Міністерства охорони здоров’я розпочинається підготовка до нового навчального року. Дата початку навчання – 1 вересня, а для першого курсу – середина (12, 15 або 19) вересня або 1 жовтня.

 

Детальніше...

 

Час до школи: психологічні поради батькам

Повертатися до навчання після літніх канікул завжди важко. Але цьогоріч ситуація значно ускладнилася через війну. Українські школярі вже тривалий час позбавленні звичного, безперервного навчального процесу – спочатку через пандемію коронавірусу, а тепер ще й у зв’язку з воєнними діями.

 

Детальніше...

 

Як шукати вакансії на Порталі вакансій медичних працівників

Нещодавно Міністерство охорони здоров’я запустило на своєму сайті розділ «Портал вакансій медичних працівників». Він покликаний допомогти кожному медику, який потребує роботи, знайти вакансію, що йому підходить. Ознайомитися з пропозиціями, що розміщені на порталі, можна за посиланням https://work.moz.gov.ua

 

Детальніше...

 

Як правильно згенерувати COVID-сертифікат – контакт-центр МОЗ відповідає на найчастіші питання українців

На період воєнного стану українці можуть отримати безоплатні медичні консультації від національного контакт-центру Міністерства охорони здоров’я. Щоб отримати онлайн-допомогу від фахівців різних спеціальностей чи відповіді на актуальні питання в сфері охорони здоров’я, потрібно звернутися за номером 0-800-60-20-19.

 

Детальніше...

 

СерцеБ’ється: до 31-ї річниці Незалежності України Наталія Остапченко вручила тематичні подарунки новонародженим жителям Житомирщини

25 серпня в продовження святкування Дня Незалежності України до Житомирського обласного перинатального центру завітала перша заступниця начальника Житомирської ОВА Наталія Остапченко. Разом із медичним директором закладу Оленою Астрейко та представниками ЗМІ привітали молодих матусь, які народили дітей 24 серпня та напередодні.

 

Детальніше...

 

Життя переможе: близько 3,5 тисяч маленьких українців і україночок народилися на Житомирщині від початку війни

24 серпня Україна відзначала свій 31-й Рік Незалежності. Цьогоріч ця дата ознаменована звитягою українців, які у героїчному протистоянні російським загарбникам захищають Незалежність нашої держави та її майбутнє – дітей.

 

Детальніше...

 

16 лікарень Житомирщини увійдуть до спроможної мережі

Спроможна мережа будуватиметься за принципом госпітальних округів. Кожна область стане окремим госпітальним округом, який у свою чергу поділятиметься на кластери. В рамках одного госпітального округу лікарні будуть розділені на надкластерні, кластерні та загальні.

 

Детальніше...

 

Вакцини Janssen і Moderna змінили назви

З 29 липня 2022 року у зв’язку зі змінами в реєстрації виробника вакцину Janssen було перейменовано в Jcovden, а вакцина Moderna змінила назву на Spikevax.

 

Детальніше...

 

З Днем Незалежності України!

24 серпня – це не просто державне свято. Це право громадян України на життя, яке в різні часи відвойовували багато поколінь українців. Важка боротьба триває і зараз. Віримо в нашу перемогу, нехай небо над нашою країною завжди буде чистим.

 

Детальніше...

 

8 відповідей на запитання щодо йодної профілактики

Після попередньої публікації про йодну профілактику Міністерство охорони здоров'я отримало багато додаткових запитань. Наші спеціалісти підготували відповіді на найпоширеніші з них.

 

Детальніше...

 

Чи можна змінити номер телефону в декларації?

Якщо у пацієнта змінився номер телефону, інформацію про це обов’язково потрібно оновити, адже правильно зазначений номер телефону – це не просто можливість для лікаря підтримувати з вами постійний зв’язок, саме на вказаний у декларації номер приходить, наприклад, СМС з номером рецепта і кодом підтвердження на «Доступні ліки» або номер електронного направлення (про те, яку інформацію має містити рецепт на «Доступні ліки», детальніше можна дізнатись тут, а про направлення під час дії воєнного стану – за посиланням).

 

Детальніше...

 

Готуємося до школи: профілактичні медогляди для дітей та вчителів

Коли діти повертаються за парти під час війни, головна умова – безпека всіх учасників навчального процесу. Проте важливо пам’ятати і про ще один вагомий чинник, що сприятиме продуктивному навчанню та ефективному засвоєнню знань, – здоров’я.

 

Детальніше...

 

Пам’ятка: йодна профілактика у разі радіаційної аварії

Яку небезпеку несуть аварії на атомних станціях?

У разі аварії на ядерних установках атомної станції може відбутися викид радіоізотопів йоду, цезію, стронцію та інших радіонуклідів. У результаті викиду може утворитися радіаційна хмара, яка по своїй протяжності може забруднювати ґрунт, поверхні, їжу та воду. Крім того, опади з хмари можуть осідати на шкірі та одязі людини. Так виникає зовнішнє опромінення, а при споживанні забруднених харчових продуктів – внутрішнє. Значна частина викидів містить радіоактивний йод, або так звані радіоактивні ізотопи йоду («поганий йод»). Якщо не вживати заходів захисту, то в такому разі радіоактивний йод дуже легко і швидко поглинається щитоподібною залозою (особливо у дітей) і може призвести до її захворювань.

 

Детальніше...

 

Житомирщина: пункти та центри вакцинації від COVID-19 працюють

Українські медики не тільки рятують наших героїв-захисників, а й продовжують турбуватись про кожного з нас щодня, приймаючи пологи в лікарнях та укриттях, консультуючи в клініках і онлайн з будь-якої точки країни та допомагаючи тим, хто цього потребує.

Детальніше...

 

В Андрушівській міській лікарні відремонтували та осучаснили операційний блок

У КНП «Андрушівська лікарня» Андрушівської міської ради фінішували ремонтні роботи в операційному блоці медзакладу.

Про це повідомляє Департамент охорони здоров’я Житомирської ОВА.

2022_08_17_01

Нова операційна поділена на два блоки, в яких можуть одночасно проводитися два хірургічних втручання. Також створена кімната для надання першої неонатальної допомоги малюку після кесарського розтину.

«Нова операційна – серце медичного закладу. Світла, простора, продумана до дрібниць, оснащена сучасною системою вентиляції та вже готова бути своєрідним «полем бою» за життя, і здоров’я наших громадян», — зазначають медичні працівники лікарні.

2022_08_17_02

Всі ремонтні роботи проведено за акумульовані кошти медичного закладу та благодійні внески.

«Місяці клопіткої праці, пошуку матеріалів, обладнання, сотні кілограмів вивезеного брухту і ось вона – сучасна операційна! Початок покладено, плацдарм для роботи готовий. Бачимо ціль та не зважаємо на перешкоди, розвиваємось та вдосконалюємось», — наголошують працівники медзакладу.

Житомирська ОВА.

 

У КП «Лікарня №1» міста Житомира завершено монтаж ангіографа

Завдяки закупленому МОЗ сучасному обладнанню на базі лікарні вже цього літа почало функціонувати відділення інтервенційної кардіології та реперфузійної терапії.

Детальніше...

 
<< Початок < Попередня 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Наступна > Кінець >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Терміново
Шановні колеги!!!
Як ви оцінюєте медичне обслуговування в області?
Дайджест

daidzhest

Урядова гаряча лінія

p3_27042018baner

Статистика сайту