Новини

Від творчості – до зцілення

До Дня Незалежності України у Житомирській обласній дитячій клінічній лікарні відбулася виставка композицій із квітів. За словами головного лікаря закладу Віктора Марченка, це свято проводиться вже багато років і стало для лікарні традиційним.

Детальніше...

 

Запорука успіху - конструктивна співпраця медичних та фармацевтичних працівників

Питання реалізації в області пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб  з гіпертонічною хворобою та плану використання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на часткове відшкодування вартості  лікарських засобів для лікування осіб з гіпертонічною хворобою, - такою була  тема обговорення робочої наради, що відбулася 16 серпня у Житомирській обласній клінічній лікарні ім. О.Ф.Гербачевського.

Детальніше...

 

Відповідальність починається з мене!

16 серпня  в рамках реалізації пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою та Всеукраїнської акції «Відповідальність починається з мене!» фахівцями обласного медичного центру здоров’я та спортивної медицини проведено акцію по збереженню здоров’я житомирян та  пропаганді здорового способу життя.

Детальніше...

 

Зубний лікар з Олевська врятував життя дитині, яка тонула

Зубний лікар Олевської районної лікарні Валерій Ковальчук врятував життя трирічному хлопчику, який тонув у річці Уборть.

Детальніше...

 

Програма "Здоров'я жінок України"

Фахівцями Агенства США з міжнародного розвитку USAID Житомирщину названо найкращою з реалізації програми „Здоров’я жінок України”

14 серпня в департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації відбулася робоча нарада за участю провідних фахівців охорони здоров’я області та Агенства США з міжнародного розвитку USAID. Цього дня старший радник Агентства США з міжнародного розвитку USAID Марта Леввіт-Дейл та старший менеджер з виконання проектів українського представництва Агентства Тетяна Растрігіна відвідали Житомирщину  з метою ознайомлення виконання програми „Здоров’я жінок України”, яка була започаткована у 2012 році.

Детальніше...

 

Щодо спалаху гострої кишкової інфекції серед наслення с .Немиринці

Починаючи з 16 години 11.08.2013 до інфекційного відділення Ружинської центральної районної лікарні почали звертатися хворі,  які 10.08.2013 були присутні на весільному банкеті на території приватного господарства у с. Немиринці. На ранок 12.08.2013 року було госпіталізовано 32 особи, в т.ч. 6 дітей, зі скаргами на підвищення температури тіла до 39 0С, загальну слабкість, нудоту, блювання.

Детальніше...

 

Отруєння - ситуація під контролем

 12 серпня робочою групою у складі лікаря інфекційного відділення ЦМЛ № 1 м.Житомира В.П.Марченко, завідувачки інфекційного відділення ЦДМЛ В.П.Гудименко на чолі з директором департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації О.М.Торбасом, проведено вивчення епідситуації у Ружинському районі.

Детальніше...

 

Підтримка грудного вигодовування: поряд з мамами

В рамках Всесвітнього тижня підтримки грудного вигодовування, який цьогоріч проходив під гаслом "Підтримка грудного вигодовування: поряд з мамами", в області відбулася низка культурно-просвітницьких  заходів, які завершилися проведенням у Житомирі жіночого материнського форуму.

Детальніше...

 

Співпраця «швидкого реагування»

Сьогодні Міжнародний фонд допомоги Східної Європи за сприяння вітчизняної благодійної організації «Хлібний дім» благодійно передав обласному центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф два сучасні автомобілі марки Mercedes для швидкої допомоги.

Детальніше...

 

Будівництву – бути!

Питання будівництва нового приміщення для обласного онкологічного диспансеру довгий час було болючою точкою для медицини Житомирщини.  Однак минулого року завдяки наполегливому сприянню керівництва області – голови ОДА Сергія Рижука, його заступника Миколи Олещенка та голови обласної ради Йосипа Запаловського – будівництво нового онкодиспансеру почало перетворюватися із мрії в реальність: онкодиспансер став одним із трьох об’єктів області, які потрапили у Національну програму регіонального розвитку, а відтак фінансуватимуться із державного бюджету.

Детальніше...

 

З 1 по 7 серпня 2013 року проводиться Всесвітній тиждень підтримки грудного вигодовування

З 1 по 7 серпня 2013 року проводиться Всесвітній тиждень підтримки грудного вигодовування Всесвітнього альянсу з пропаганди грудного вигодовування (ВАБА/WABA)

Детальніше...

 

Відбулася робоча нарада

В обласній клінічній лікарні ім. О.Ф.Гербачевського відбулася робоча нарада, на яку були запрошені начальники управлінь та відділів охорони здоров’я міст і районів області, головні лікарі  ЦРЛ,  ЦМЛ,  ЦРП,  ТМО,  обласних ЛПЗ та центрів  ПМСД.

Детальніше...

 

Про епідситуацію у Малинському районі Житомирської області

30 липня 2013 року групою спеціалістів департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації та Державної санітарної служби області проведено вивчення епідситуації у Малинському районі.

Детальніше...

 

103 – номер порятунку та надії

103 – номер порятунку та надії. За словами головного лікаря центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Житомирської обласної ради Анатолія Сови, щоденно впродовж  двох літніх місяців  на цей номер поступало близько 800 викликів. Разом з тим, 30-40% із них були такими, що не потребували надання екстреної медичної допомоги. Слід розуміти, що в той час, коли «швидка» виїздить на подібні виклики, хтось інший може конче потребувати саме екстреної медичної допомоги і не отримає її вчасно. Тож принагідно нагадаємо правила виклику бригад швидкої медичної допомоги, затверджені Департаментом розвитку медичної допомоги МОЗ України:

Детальніше...

 

До Всесвітнього дня боротьби з вірусними гепатитами

28 липня, у Всесвітній день боротьби з вірусними гепатитами Житомирський обласний центр профілактики та боротьбі зі СНІДом за сприяння громадської організації «Перспектива» провели у Житомирі акцію, під час якої всі бажаючі мали змогу безкоштовно та анонімно пройти швидке скрінінг-тестування на гепатити В та С. Крім того, медичні працівники разом з волонтерами організації розповсюджували серед населення відповідні інформаційні матеріали.

Детальніше...

 

ВООЗ оцінює Україну як країну з середнім рівнем поширення вірусного гепатиту С

Вже третій рік поспіль Україна відзначає Всесвітній день боротьби з вірусними гепатитами. Цього року цей день, який випав на 28 липня, проводиться під гаслом «Це гепатит. Знайте його. Захищайтеся від нього». Відтак, особлива увага приділяється саме поширеності серед населення інформації про цей важкий недуг, яку загрозу для здоров'я людини та для суспільства несе вірусний гепатит. Про це, зокрема, йшлося під час прес-конференції, що проходила в рамках Школи медичної журналістики, де журналісти регіональних ЗМІ навчалися висвітлювати питання діагностики, профілактики та лікування гепатитів.

Детальніше...

 

Відбулося засідання колегії департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації

26 липня 2013 року на базі Житомирської обласної клінічної лікарні  ім. О.Ф.Гербачевського під головуванням виконуючого обов’язки директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації С.В.Кобилінського та за участю заступника директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації В.О.Грищук і голови обкому профспілки працівників охорони здоров’я А.Ф.Супряги відбулося засідання  колегії департаменту  охорони здоров'я ОДА.

Детальніше...

 

МОЗ вивчає можливості вітчизняних виробників «швидких»

У Міністерстві охорони здоров'я України відбувся огляд сучасних автомобілів швидкої допомоги типу В та С, що виробляються в Україні.

Детальніше...

 

У Бердичеві встановлено сучасний рентгенiвський дiагностичний комплекс

Нещодавно Бердичівська центральна міська лікарня отримала високовартісний сучасний  рентгенiвський дiагностичний комплекс з цифровою обробкою зображення. Він призначений для проведення рентгенологічних досліджень в режимі цифрової рентгенографії. Це стало можлими завдяки наполегливостi Бердичівського мiського голови Василя Мазура, директора департаменту охорони здоров’я Житомирської облдержадмiнiстрацiї Олександра Торбаса та за сприяння обласної державної адмiнiстрацiї і обласної ради.

Детальніше...

 

У Житомирі за кошти міського бюджету придбали сучасне медичне обладнання, яке дозволяє визначити серцеві захворювання жителів обласного центру

Кардіологічне відділення Житомирської міської лікарні № 2 отримало датчик для черезстравохідного обстеження серця, який придбано за кошти міського бюджету.

Детальніше...

 
<< Початок < Попередня 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 Наступна > Кінець >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Терміново
Шановні колеги!!!
Як ви оцінюєте медичне обслуговування в області?
Дайджест

daidzhest

Урядова гаряча лінія

p3_27042018baner

Статистика сайту