Новини

5 найпопулярніших запитань і відповідей про донорство крові

Донорство крові під час війни набуло особливого значення. Бути сьогодні донором крові – це робити свій внесок в обороноздатність країни, наближати перемогу і рятувати життя. Надаємо відповіді на запитання, що найчастіше виникають перед здачею крові вперше.

 

Детальніше...

 

Наталія Остапченко взяла участь у засіданні постійної комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів

10 листопада 2022 року відбулося засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів, до якого долучилася перша заступниця начальника Житомирської ОВА Наталія Остапченко.

 

Детальніше...

 

Харчування школярів під час дистанційного навчання

Реформа шкільного харчування мала за мету забезпечити виключно здоровий вибір харчових продуктів, страв і напоїв у закладах освіти. Далі цей вибір, підкріплений знаннями, мав би впливати на харчування дітей і підлітків удома, у закладах громадського харчування, за святковим столом. Та з початком повномасштабного вторгнення росії ми вимушено опинилися в іншій реальності: через постійні ракетні обстріли звичне життя стало майже неможливим. Значна небезпека змусила деякі регіони перевести навчання у закладах освіти у дистанційний формат.

 

Детальніше...

 

Розпочалась інформаційна кампанія «Пройди діагностику», присвячена боротьбі із раком легень

Громадська організація «Афіна. Жінки проти раку» спільно з 19 європейськими організаціями та Lung Cancer Europe, що представляє спільні інтереси європейської спільноти пацієнтів із раком легень, розпочала інформаційну кампанію «Пройди діагностику». Мета цієї кампанії – заохотити людей пройти обстеження на рак легенів, якщо у них спостерігаються симптоми або фактори ризику цього захворювання.

 

Детальніше...

 

Житомирщина активно розвиває вектор патронажу

За інформацією ГО «In Touch Ukraine Foundation», одним із важливих векторів у медицині є розвиток патронажу.

 

Детальніше...

 

Нові карети швидкої допомоги посилять спроможність медичної допомоги на Коростенщині, — Віталій Бунечко

07 листопада 2022 року начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко долучився до передачі двох автомобілів швидкої допомоги від благодійного фонду «Хлібний дім» медичним закладам Малина та Овруча.

 

Детальніше...

 

Уряд додав нові пакети до Програми медгарантій та збільшив тариф на стаціонарну реабілітацію

До Програми медичних гарантій включено новий пакет «Комплексна реабілітаційна допомога дорослим та дітям у стаціонарних умовах». Законтрактуватися на нього лікарні можуть від 1 листопада до 31 грудня цього року. Відповідні зміни до Постанови №410 були ухвалені Урядом.

 

Детальніше...

 

МОЗ та USAID визначили пріоритети співпраці на наступний рік

МОЗ продовжить співпрацю з USAID, щоб підвищити якість та доступність медичних послуг для всіх українців та ефективно впровадити наступний етап медичної реформи.

 

Детальніше...

 

МОЗ роз’яснює деякі особливості проходження МСЕК

Міністерство охорони здоров’я України роз’яснює, чому деякі органи соціального захисту вимагають проходити перекомісію, адже в постанові КМУ № 390 вказано, що термін дії інвалідності продовжено на період воєнного стану.

На період дії воєнного стану суттєво спрощено процедуру встановлення та продовження інвалідності. Згідно з п. 3 постанови КМУ від 30.03.2022 р. № 390 повторний огляд, строк якого припав на період дії воєнного стану в Україні, має бути проведений упродовж шести місяців після припинення або скасування воєнного стану за умови неможливості направлення.

Якщо особа з інвалідністю проходила медико-соціальну експертизу та отримала рішення про зміну або невстановлення інвалідності чи відсотка втрати працездатності, то МСЕК і лікарсько-консультативна комісія (ЛКК) мають інформувати органи соціального захисту населення на місцях — Пенсійний фонд України та Фонд соціального страхування України — про прийняття такого рішення.

Якщо в зазначених вище органах немає інформації про прийняття рішення МСЕК/ЛКК щодо зміни чи відмови в продовженні інвалідності, відсотка втрати працездатності повнолітнім особам і дітям, слід вважати, що інвалідність продовжена до останнього числа шостого місяця після припинення або скасування періоду дії воєнного стану, якщо повторний огляд не буде проведений раніше.

Пресслужба МОЗ

 

Безоплатні медичні послуги у випадку інсульту під час війни

Програма медичних гарантій продовжує працювати навіть під час війни. Пацієнти, як і раніше, можуть отримувати безоплатно медичну допомогу, за яку сплачує держава.

 

Детальніше...

 

За перший тиждень впровадження розширеного неонатального скринінгу, в рамках якого новонароджених перевірятимуть на 21 рідкісне захворювання, було протестовано 1690 немовлят

Послуга вже доступна в пологових закладах 12 регіонів країни — м. Києві, Вінницькій, Волинській, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій та Чернівецькій областях.

 

Детальніше...

 

У Коростенському районі триває втілення проєкту «Медичний десант»

Як повідомляє начальник Коростенської РВА Юрій Тарасюк, спільно з Благодійним фондом «КОЛО» з 01 по 04 листопада 2022 року на Малинщині буде реалізовано проєкт «МЕДИЧНИЙ ДЕСАНТ».

 

Детальніше...

 

З 1 листопада наркотичні (психотропні) ліки почнуть відпускати за е-рецептом

З 1 листопада 2022 року відпуск наркотичних (психотропних) лікарських засобів почне здійснюватися за електронним рецептом.

 

Детальніше...

 

Домедична допомога при гострому мозковому інсульті: що важливо робити і від чого слід утриматися

Своєчасна допомога хворому з інсультом у перші години має принципове значення і значно підвищує шанси на успішне лікування та одужання. Інсульт — це небезпечне порушення мозкового кровообігу, яке вимагає невідкладного лікування, тому при перших ознаках інсульту необхідно викликати «швидку» (103) або – за крайньої необхідності – самостійно доставити пацієнта у лікарню. Знання базових правил першої домедичної допомоги теж може відіграти важливу роль у збереженні життя та здоров’я постраждалого.

Детальніше...

 

Міфи про інсульт

  • Міф: При інсульті не можна перевозити хворого з дому до лікарні або з однієї лікарні до іншої

Правда: Всі хворі з інсультом якомога швидше мають бути доправлені до лікарні, де можуть отримати необхідну допомогу. Ситуації, коли перевезення в умовах «швидкої» може погіршити стан здоров’я пацієнта, трапляються дуже рідко. Якщо пацієнт перебуває у погано оснащеній лікарні, слід порівняти ризики транспортування і ризики лікування у лікарні, де немає належних ресурсів (спеціалісти, томограф, лабораторія тощо).

Детальніше...

 

29 жовтня – Всесвітній день боротьби з інсультом

Відзначається з 2006 року. Тема 2022 року – «Хвилини можуть врятувати життя» спрямована на підвищення обізнаності про ознаки інсульту та переваги своєчасного доступу до екстреної медичної допомоги, щоб запобігти найгіршим наслідкам інсульту. Важливість боротьби з інсультами набула світового значення, адже це захворювання є однією з головних причин смертності у всьому світі.

 

Детальніше...

 

#ПорталВакансій: Медичні заклади Житомирщини запрошують на роботу лікарів

Від початку повномасштабного вторгнення рф до України більше 4 тисяч медичних працівників змінили місця проживання та влаштувалися на нову роботу в Україні.

 

Детальніше...

 

Медзаклади вже використовують операційні столи, придбані за зібрані через UNITED24 кошти

Для лікувальних закладів Одеської, Запорізької, Харківської, Миколаївської, Дніпропетровської, Полтавської, Кіровоградської, Київської, Житомирської та Рівненської областей Медичні закупівлі України за кошти, зібрані через фандрейзингову платформу UNITED24, придбали 81 операційний стіл. Загальна сума закупівлі становить 70 658 000 грн. Столи вже надійшли та успішно використовуються.

Детальніше...

 

Україна посилює заходи з лікування пацієнтів з інсультами

Пацієнти з інсультом, які отримали своєчасну і якісну медичну допомогу та необхідну реабілітацію на ранніх етапах, матимуть більше шансів повернутися до повноцінного життя.

 

Детальніше...

 
<< Початок < Попередня 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Наступна > Кінець >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Терміново
Шановні колеги!!!
Як ви оцінюєте медичне обслуговування в області?
Дайджест

daidzhest

Урядова гаряча лінія

p3_27042018baner

Статистика сайту