2022_11_01_01

 


 

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Відзначається з 1988 року для підвищення обізнаності про пандемію СНІДу, спричинену поширенням ВІЛ-інфекції. Цьогорічна кампанія спрямована на подолання нерівності, яка стримує прогрес у викоріненні СНІДу як глобальної загрози здоров’ю.

3 грудня – Міжнародний день людей з інвалідністю. Проголошений у 1992 році резолюцією 47/3 Генеральної Асамблеї ООН для сприяння розумінню проблем людей з інвалідністю та підтримки їхньої гідності, прав і благополуччя. Тема 2022 року «Трансформаційні рішення для інклюзивного розвитку: роль інновацій у створенні доступного та справедливого світу».

5 грудня – День працівників статистики в Україні. Відзначається згідно з Указом Президента України від 2 грудня 2002 року № 1120/2002. Всебічна й об’єктивна статистична інформаційна база є першочерговою передумовою ефективного управління соціально-економічними процесами, зокрема, і системи охорони здоров’я.

12 грудня – Міжнародний день загального охоплення послугами охорони здоров’я. Встановлений 2017 року резолюцією 72/138 Генеральної Асамблеї ООН, щоб прискорити прогрес у справі досягнення загального охоплення послугами охорони здоров’я – принципу, згідно з яким кожна людина, де б вона не перебувала, повинна мати доступ до якісних, недорогих медико-санітарних послуг. Тема 2022 року – «Збудуймо світ, який ми хочемо: здорове майбутнє для всіх».

27 грудня – Міжнародний день готовності до епідемій. Відзначається з 2020 року у день народження Луї Пастера, французького біолога, який зробив прорив у розвитку імунізації. Мета дня – підкреслити важливість запобігання епідеміям, готовності до них і партнерства в боротьбі з ними. 

Обласний інформаційно-аналітичний центр медичної статистики.