25 серпня в продовження святкування Дня Незалежності України до Житомирського обласного перинатального центру завітала перша заступниця начальника Житомирської ОВА Наталія Остапченко. Разом із медичним директором закладу Оленою Астрейко та представниками ЗМІ привітали молодих матусь, які народили дітей 24 серпня та напередодні.

 

2022_08_26_01

 

31-й рік Незалежності України – це рік героїчного протистояння нашого народу російським загарбникам заради щасливого майбутнього прийдешніх поколінь. Всупереч війні українці продовжують створювати нові сім’ї та народжувати дітей. Адже доки битимуться наші серця, битиметься Україна!

2022_08_26_02

За ініціативи Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Житомирської ОВА, в рамках відзначення Дня Незалежності України 31 найменший житель нашої області отримав тематичні подарунки із зображенням логотипу цьогорічного святкування головного свята нашої держави: щит у синьо-жовтих кольорах Державного Прапора, на якому розміщено Герб України, та надпис «Серце б’ється».

2022_08_26_03

Гуманітарний штаб Житомирської обласної військової адміністрації спільно із Департаментом охорони здоров’я ОВА також підготували набори для молодих родин, до яких входять гігієнічні засоби для мам та діток та все необхідне для перших місяців життя дитини.

2022_08_26_04

«Приємно, що 24 серпня стане не лише державним, а й родинним святом ще для багатьох сімей. За цей день лише в обласному перинатальному центрі народилися 4 хлопчики та 3 дівчинки», – сказала Наталія Остапченко.

2022_08_26_05

Також перша заступниця начальника ОВА повідомила, що загалом від початку війни у Житомирському обласному перинатальному центрі народилося майже 700 немовлят, серед них – 21 двійня. 288 із них мами дали життя в укритті пологового.

2022_08_26_06

Як розповідає директор центру, працівники часто затримувалися на роботі, а в перший місяць воєнних дій деякі лікарі взагалі забули про «вихідні». Медики ночували у лікарні, в бомбосховищі поруч із породіллями та немовлятами, надаючи не лише медичну, а й психологічну допомогу.

«Дякуємо медичним працівникам за самовідданість. Після Збройних Сил України саме вони є другою лінією фронту. Тримаймося й надалі та робимо все задля Перемоги. Життя переможе!», — підсумувала Наталія Остапченко.

Житомирська ОВА