11 серпня 2022 року начальниця відділу Департаменту охорони здоров’я Житомирської ОВА Анна Васянович провела брифінг щодо актуальних питань охорони здоров’я громадян в області.

 

2022_08_12_01

«Попри усі зміни, які принесла у наше життя війна, питання здоров’я громадян залишається одним із найголовніших пріоритетів. Зараз особливо важливо захистити себе від інфекційних хвороб. А найкращий спосіб це зробити – дотримуватися національного Календаря профілактичних щеплень, затвердженого Міністерством охорони здоров’я України. Це дозволить убезпечити себе від таких неприємних хвороб, як кір, краснуха, туберкульоз, дифтерія, кашлюк, а також COVID», — сказала Анна Васянович.

Вона також зазначила, що до початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Житомирщина впевнено тримала планку по кількості вакцинацій серед дорослих та дітей. Темпи рутинної імунізації поступово поверталися до рівня, який був в країні до пандемії. Але через зрозумілі обставини за останні півроку кількість звернень за щепленням значно знизилась.

«За перше півріччя від туберкульозу, вакцинацію від якого проводять в перші дні життя, щеплено 32,4 % дітей до 1 року. Рівень охоплення вакцинацією дітей першого року життя від кору, паротиту, краснухи, дифтерії, правця та поліомієліту сягає лише 38 %. Для гепатиту В цей показник становить 25 %», — додала Анна Васянович.

Житомирська ОВА