Як повідомив на своїй Телеграм-сторінці начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко, до КНП «Коростишівська центральна районна лікарня ім. Д.І.Потєхіна» КМР надійшла чергова партія медичного обладнання та препаратів від Дитячого фонду ООН.

 

2022_08_09_01

2022_08_09_02

Разом зі своїм заступником Віктором Градівським голова Житомирської ОВА завітали до медзакладу, аби прийняти допомогу від ЮНІСЕФ .

«Приємно, що ця техніка та медикаменти фактично з перших днів після отримання застосовуються лікарями й медперсоналом у пологовому відділенні та допомагають народжуватися здоровими маленьким українцям», – сказав Віталій Бунечко.

2022_08_09_03

Загалом від початку повномасштабної війни лікарня отримала вже понад 20 найменувань дороговартісного обладнання, яке зараз встановлене не лише у відділеннях, а й використане для облаштування пологових залів в укритті.

Також медзаклад отримав дефіцитні медикаменти, хірургічні та акушерські інструменти, шовні матеріали та гігієнічні засоби на понад мільйон гривень.

2022_08_09_04

«Війна об’єднала багатьох. Міжнародні донори будуть й надалі сприяти розвитку всіх соціальних сфер в області. Окремо дякую голові представництва ЮНІСЕФ пану Мурату Шахіну за те, що Житомирщина залишається в центрі їхньої уваги й вони продовжують реалізацію Меморандуму, укладеного між UNICEF та Житомирською ОВА на початку червня», – підкреслив Віталій Бунечко.

Як розповів завідувач відділення медзакладу, техніка, яка щойно надійшла, зіграла важливу роль у порятунку людей та наданні високоякісної допомоги дітям та породіллям. Оновлення обладнання Коростишівської районної лікарні важливе, зокрема й через те, що під час масової евакуації населення з Київщини та прилеглих міст і селищ біля Києва тут стрімко зросло навантаження на медиків, особливо в дитячому та пологовому відділеннях. Лише від березня до червня було прийнято понад 120 пологів, що у 2,5 рази перевищує показник, який досягається за рік.

Житомирська ОВА.