Сьогодні ми вперше відзначаємо День української державності. День, який нагадує: Україна – це зовсім не молода держава, а країна з тисячолітньою історією. День, що утверджує зв’язок поколінь, не дає забувати, звідки ми походимо, яка наша культура, традиції та за що ми боремось.

2022_07_28_01

Історія доводить, що війна за нашу свободу та державність триває навіть не вісім років. Вона триває кілька сотень років. Цей досвід підтверджує, що найстрашніше – це втратити державність.

Саме тому, на відміну від окупантів, ми знаємо за що боремось.

 Жертва сталінських репресій, український письменник Григорій Косинка писав: “Пам’ятайте: сотні поляжуть, тисячi натомiсть стануть до боротьби”. На жаль, росіяни не засвоюють уроків історії, а тому ми вимушені знову їм нагадувати, чому не варто йти війною проти нашої державності.

 Скільки б разів країна кривих дзеркал не переписувала б історію, не розповідала про “зв’язок братських народів”, не присвоювала б собі нашу історію, ми знаємо, що було на місці москви, коли Київська Русь вже існувала.

 Працюємо на всіх фронтах, щоб у наступному році не лише відзначати, а святкувати День української державності та День нашої перемоги!

МОЗ України