Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) та Центр співробітництва ВООЗ з питань безпеки вакцин оновили секцію запитань та відповідей з імунізації від COVID-19: поради для медиків та пацієнтів під час війни.

2022_07_19_0001

Фахівці Центру співробітництва ВООЗ з безпеки вакцин надали відповіді на найпоширеніші питання щодо профілактики COVID-19, а також разом із фахівцями ВООЗ оновили web-сторінку відповідного сайту українською мовою.

Також оновлення надають поради внутрішньо переміщеним особам та тим, хто виїхав за кордон.

Документ українською мовою можна знайти та завантажити за посиланням https://bit.ly/3o07vs2.

Більше інформації для медичних працівників та громадськості про імунізацію від COVID-19 можна отримати за посиланням: https://www.covid19infovaccines.com/uk.

Окрім того, до відео про вакцинацію від COVID-19 додані субтитри українською. Переглянути відео можна за посиланням: https://bit.ly/3uPBWFt.

Нагадаємо, за час кампанії з вакцинації проти коронавірусної хвороби першу дозу отримали майже 16 млн українців, завершили базовий курс вакцинації 15,2 млн осіб, отримали бустерне щеплення понад 1,4 млн громадян.

Наразі медична інфраструктура з вакцинації у відносно безпечних регіонах дозволяє робити щепленням всім, хто цього потребує. У середньому, кожного тижня працює близько 2500 пунктів щеплення та більш як 100 центрів масової вакцинації.

Пресслужба МОЗ