Відзначається це свято в Україні на підставі датованого 18 червня 2004 року Указу Президента України № 662/2004. Дата свята була встановлена 16 липня, тому що саме в цей день у суверенній Україні в 1999 році прийняли Закон України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні».

2022_07_15_00001

 Одне з важливих місць у ритмічній роботі кожного медичного закладу займає її бухгалтерія. Ця професія особлива бухгалтер повинен гарно знатися на бухгалтерському, податковому, господарському, трудовому та медичному законодавстві.

 Роботи в бухгалтера вистачає, він проводить нарахування та виплату заробітної плати працівникам закладу, розрахунки за спожиті енергоносії, медикаменти, продукти харчування і взагалі забезпечує процес формування матеріально-технічної бази – від найбільшого обладнання, на якому працює лікар, до найменших дрібниць, які конче необхідні для роботи медперсоналу та функціонування закладу в цілому.

 Бухгалтер — не просто професія, це покликання, якого гідні лише наполегливі, старанні та креативні люди.

 З нагоди професійного свята вітаю всіх працівників бухгалтерій медичних закладів області! Бажаю бути успішними в улюбленій справі, розвиватися та опановувати нові вершини професії, долати бажані кар’єрні рубежі, а також мирного неба над головою, особистого щастя та життєвого позитиву.

 

Директор Департаменту охорони здоров’я ОДА

Світлана МОШКІВСЬКА