Того дня в обласному центрі по вулиці Корольова, будинок 46, було людно й гамірно. Тут відбулося відкриття Житомирської міжрайонної медико-соціальної експертної комісії в новому приміщенні.

 

Житомирський обласний центр медико-соціальної експертизи щорічно надає медико-соціальну експертну допомогу загалом 34 тисячам інвалідів області, 63% інвалідів отримують її в районах області завдяки діяльності міжрайонних медико-соціальних експертних комісій, наближаючи такий вид допомоги до хворих. Житомирська ж міжрайонна медико-соціальна експертна комісія надає медекспертну допомогу інвалідам Житомирського, Чуднівського, Романівського, Андрушівського та Попільнянського районів. Крім того, відтепер вона обслуговуватиме й певних категорій пацієнтів та районів м. Житомира. 

- За останні кілька років ми відкрили вже не перше таке приміщення, - наголосив начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Костянтинович Толстанов. – Тож маємо можливість наблизити допомогу до тієї категорії людей, яка має інвалідність. Ми таким чином показуємо їм, що вони отримають кваліфіковану допомогу на сучасному рівні – з електронною базою даних, із відповідністю чинному законодавству, отриманням консультацій щодо всіх норм і прав тощо.

- Завдяки ж розумінню та допомозі влади Житомира та депутатського корпусу міської ради ми виділили це приміщення та надали його в пільгову оренду сумою в одну гривню на рік, - додав начальник управління охорони здоров’я Житомирської міської ради Микола Петрович Суслик. - Так спільними зусиллями й зробили добру справу.

Комісія має в своєму складі високопрофесійні кадри – невропатолога, хірурга, терапевта – лікарів вищої категорії. Використання ж інноваційних технологій у роботі комісії створить передумови впровадження міжгалузевої програми реабілітації інвалідів нашої області. Тому гарним подарунком стало вручення О.К.Толстановим та М.П.Сусликом комп’ютерних систем, які допоможуть персоналу в роботі. Голова обкому профспілки медичних працівників А.Ф. Супряга, вітаючи винуватців свята, додала ще й кошти для придбання іншої необхідної апаратури. 

- Повне забезпечення комп’ютерною технікою та всім необхідним обладнанням дозволяє застосовувати нові сучасні технології, - розповів голова Житомирської міжрайонної медико-соціальної експертної комісії Павло Августинович Калита. – Ремонт же приміщення здійснювався за кошти обласного центру медико-соціальної експертизи, допомогли й спонсори з Попільнянського, Андрушівського та Романівського районів.

Тож після завершення ремонтно-реконструктивних робіт у приміщенні МСЕК передбачено простору приймальню для пацієнтів, кабінет старшої медичної сестри та медичного реєстратора, кабінети голови МСЕК, хірурга, невропатолога та спеціаліста з медико-соціальної реабілітації, архівне приміщення для зберігання медичних справ інвалідів.

- Ці люди найбільше потребують нашої допомоги, - наголосив, підсумовуючи урочисте відкриття, головний експерт – головний лікар обласного центру медико-соціальної експертизи Богдан Богданович Леськів. – Тож дякуючи розумінню та підтримці влади і керівництва галуззю області й міста, ми в повній мірі здійснюємо проекти, які забезпечують пріоритетне ставлення до людей із обмеженими фізичними можливостями. Наразі це вже шоста комісія, яку ми облаштували по-сучасному, наступного року плануємо відкриття подібної в Бердичеві. Й, звісно, хочу найбільше подякувати начальнику управління охорони здоров’я облдержадміністрації Олександру Костянтиновичу Толстанову за допомогу у виділенні нам чудового приміщення колишньої поліклініки ОКЛ імені О.Ф.Гербачевського для облаштування восьми МСЕК. Це значно покращить надання допомоги жителям регіону, підвищить ефективність нашої роботи та забезпечить якість і безперешкодне обслуговування інвалідів. Відрадно, що в усіх починаннях влада завжди йде нам назустріч, адже кожен крок нашої роботи спрямований на благо людей.

Вікторія Паламарчук.