16 серпня  в рамках реалізації пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою та Всеукраїнської акції «Відповідальність починається з мене!» фахівцями обласного медичного центру здоров’я та спортивної медицини проведено акцію по збереженню здоров’я житомирян та  пропаганді здорового способу життя.

1

Зокрема, на території Житомирського агротехнічного колледжу під час святкових заходів з нагоди професійного свята Дня пасічника та ярмарку-продажу продукції бджільництва працівниками Житомирського обласного центру здоров’я та спортивної медицини було розгорнуто 4 мобільні пункти з вимірювання та контролю артеріального тиску. До медиків звернулося близько 700 житомирян, яким провели вимірювання артеріального тиску та надали  консультації щодо доступності ліків для хворих на артеріальну гіпертензію.

2

За словами лікаря обласного медичного центру здоров’я та спортивної медицини Людмили Адаменко, чимало житомирян обізнані в плані соціальних ініціатив Президента України щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою та реалізацією в області відповідного державного пілотного проекту.

3

-До реалізації пілотного проекту, - зазначила Л.Адаменко, -  в області задіяно 715 лікарів: 159 дільничних терапевтів, 496 сімейних лікарів, 48 кардіологів, 12 неврологів. Всі вони проводять велику роз’яснювальну роботу серед населення про можливіть часткового відшкодування вартості лікарських засобів для лікування осіб з гіпертонічною хворобою за рахунок державної субвенції.

4

Всі бажаючі отримали від медичних працівників обласного центру здоров’я та спортивної медицини інформаційні буклети та пам’ятки  про попередження артеріальної гіпертензії,  користь меду та продуктів бджолярства,  ризики літнього періоду та здоровий спосіб життя.

5

Прес-центр ДОЗ

тел (0412) 41-37-72

E-mail:  press@ztomc.net.ua