В обласній клінічній лікарні ім. О.Ф.Гербачевського відбулася робоча нарада, на яку були запрошені начальники управлінь та відділів охорони здоров’я міст і районів області, головні лікарі  ЦРЛ,  ЦМЛ,  ЦРП,  ТМО,  обласних ЛПЗ та центрів  ПМСД.

2013_08_02_01

У зібранні взяли участь заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих, директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Торбас, заступники директора департаменту охорони здоров’я ОДА Сергій Кобилінський і Валентина Грищук, а також голова громадської ради при Житомирській облдержадміністрації Леонід Антонюк.

2013_08_02_02

На нараді, яку провів директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Торбас, розглянуто питання щодо використання  коштів за програмою "Комплексне медико-санітарне  забезпечення  та  лікування  онкологічних  захворювань  із застосуванням   високовартісних   медичних  технологій  громадян,  які постраждали  внаслідок  Чорнобильської  катастрофи". На сьогоднішній день в області проживає 320 тисяч громадян, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС.  Відповідно до вищезазначеної програми у 2013 році на їх лікування та оздоровлення із державного бюджету спрямовано більше 6 млн гривень. Зокрема, цьогоріч вдвічі зросла кількість «чорнобильців», які вже отримали санаторно-куротне лікування та оздоровлення. Лікувальні заклади області постійно поповнюють запаси ліків та засобів медичного призначення, в тому числі й ендопротези,  кришталики, штучні водії ритму серця тощо.

2013_08_02_03

Наразі  в області триває робота щодо диспансеризації населення, постраждалого внаслідок аварії на ЧАЕС та формування реєстру хворих.

Крім того, на нараді йшлося про стан реалізації пілотного проекту щодо впровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою.

Предметом обговорення учасників робочої наради також стали питання взаємодії закладів охорони здоров’я в області, працевлаштування випускників вищих навчальних закладів та дотримання фінансової дисципліни.

Прес-центр ДОЗ

тел (0412) 41-37-72

E-mail:  press@ztomc.net.ua