Нещодавно Бердичівська центральна міська лікарня отримала високовартісний сучасний  рентгенiвський дiагностичний комплекс з цифровою обробкою зображення. Він призначений для проведення рентгенологічних досліджень в режимі цифрової рентгенографії. Це стало можлими завдяки наполегливостi Бердичівського мiського голови Василя Мазура, директора департаменту охорони здоров’я Житомирської облдержадмiнiстрацiї Олександра Торбаса та за сприяння обласної державної адмiнiстрацiї і обласної ради.

2013_07_25_01

Однією з головних переваг нового обладнання є те, що цифрові технології дозволяють значно зменшити рівень опромінювання як для пацієнта, так і для персонала. До того ж при високому рівні пропускної  спроможності  високоякісний знімок  можна отримати на руки вже за лічені хвилини, а при потребі й в електронному вигляді.

2013_07_25_02

Медперсонал вже встиг пересвідчитись у зручності нового обладнання. На повну потужність новий цифровий рентген-діагностичний комплекс, який встановлено в рентгенівському кабінеті міської поліклініки, запрацював декілька тижнів тому. За цей час медики провели рентгенологічні обстеження  близько 1000 пацієнтам.

2013_07_25_03

- В порівнянні з дослідженнями, які дотепер здійснювались на старому рентгенівському обладнанні „Рентген-30”, - зазначила головний лікар медичного закладу Лариса Бабікова, - якість рентгенограм набагато покращилась, що впливає на результат діагностики та полегшує встановлення діагнозу.

Новітній  рентгенiвський дiагностичний комплекс з цифровою обробкою зображення значно розширює можливості медиків щодо швидкої, своєчасної і високоточної діагностики захворювань та надання бердичівлянам якісної медичної допомоги.

Прес-центр ДОЗ 

тел (0412) 41-37-72

E-mail:  press@ztomc.net.ua