В Україні триває робота над розробкою проекту змін до Загальнодержавної цільової соціальної програми протидії захворюванню на туберкульоз на 2012-2016 роки. Про це йшлося під час засідання міжвідомчої робочої групи з розробки проекту змін, яке проходило в Держслужбі України соцзахворювань.

moz_ua Участь у засіданні під головуванням Першого заступника Голови Держслужби України соцзахворювань Євгена Ханюкова взяли представники Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Національного інституту фтизіатрії і пульмонології ім. Ф.Г.Яновського Академії Медичних Наук України, проекту USAID «Посилення контролю за туберкульозом», основних реципієнтів гранту Глобального фонду.

 У процесі цієї роботи переглядатимуться основні показники програми та терміни їх виконання з урахуванням зміни епідемічного процесу, результатів першого року реалізації діючої програми. Буде здійснена імплементація напрямків реалізації II фази дев'ятого раунду Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією до завдань та заходів програми.

 Прийнято рішення щодо внесення необхідних змін до програми з урахуванням активностей, які заплановані в рамках реалізації II фази дев'ятого раунду Глобального фонду. В ході засідання вирішено провести детальні розрахунки під кожен захід програми, розробити методику розрахунку кожного результативного показника.

 Робоча група вирішила також доручити Українському центру контролю за соціально небезпечними хворобами МОЗ України розробку проекту закону щодо адаптування напрямків реалізації II фази дев'ятого раунду Глобального фонду до заходів Програми та подати його на розгляд Держслужби України соцзахворювань.

 За інформацією Держслужби України соцзахворювань