Актуальні питання реалізації пілотного проекту щодо впровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою  розглядалися сьогодні на спільному засіданні кардіологів, ревматологів, терапевтів, лікарів загальної практики-сімейної медицини.

2013_06_18_01

-Я закливаю вас, шановні колеги, - зазначив у вступній промові заступник директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Сергій Кобилінський, - до ретельного та відповідального виконання вимог пілотного проекту щодо впровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою. Також  звертаю вашу увагу на виконання рішення засідання колегії департаменту охорони здоров’я від 31 травня 2013 року.

2013_06_18_02

За даними обласного позаштатного кардіолога Олени Ільчишиної кількість хворих на гіпертонічну хворобу станом на 1 січня 2013 року становить понад 329 тисяч осіб, тобто 32 % від всього населення області. В обласному реєстрі хворих на артеріальну гіпертензію знаходиться 324 857 хворих, що становить 98 %.

2013_06_18_03

-На другому етапі виконання Пілотного проекту видано розпорядження голови облдержадміністрації  № 68 від 06.03.2013р. “Про використання субвенції”, згідно з яким, - наголосила О.Ільчишина, - розроблено помісячний план використання субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на часткове відшкодування вартості лікарських засобів для лікування осіб з гіпертонічною хворобою на 2013 рік.

2013_06_18_04

З інформацією про прийняття нових нормативних документів Кабінету Міністрів України щодо реалізації Пілотного проекту та впровадження в області соціального проекту «Профілактика та контроль гіпертонії – запорука здоров’я нації» учасників засідання товариства ознайомив  обласний позаштатний спеціаліст з загальної практики - сімейної медицини  Володимир Хренов.

2013_06_18_05

Про стан диспансеризації та лікування хворих, які потребують імплантації штучних водіїв ритму серця та формування обласного реєстру хворих, які потребують імплантації ШВРС доповів лікар аритмолог обласної клінічної лікарні ім. О.Ф.Гербачевського Микола Кушнір.

Про діагностику та лікування  цереброваскулярної патології та її ускладнень йшлося у виступі обласного позаштатного невролога Наталії Герасимчук.

2013_06_18_06

У заключній промові заступник директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Сергій Кобилінський наголосив на активізації зусиль задля реалізації пілотного проекту щодо впровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою. Він також запропонував взяти до уваги позитивний досвід Житомирського та Любарського районів.

 Прес-центр ДОЗ

тел (0412) 41-37-72

E-mail:  press@ztomc.net.ua