У рамках пілотного соціально-інформаційного проекту «Профілактика та контроль гіпертонії – запорука здоров’я нації» відбулася робоча зустріч організаторів проекту із сімейними лікарями м.Житомира.

2013_06_11_11

«Контроль артеріального тиску та підвищення прихильності пацієнтів до лікування, а також шляхом залучення фармацевтів до моніторингу артеріального тиску хворих – мета даного проекту. В результаті його реалізації  очікуємо на зниження рівня серцево-судинної захворюваності та смертності», - зазначила Оксана Рековець, к.мед.н., старший науковий співробітник відділу симптоматичних гіпертензій Національного наукового центру «Інститут кардіології ім. М.Д.Стражеска» НАМН України».

Під час зустрічі йшлося про медичні та соціальні аспекти артеріальної гіпертензії в Україні. Обговорювались питання практичного характеру щодо реалізації проекту.

2013_06_11_12

На тверде переконання організаторів проекту успішність його реалізації в області великою мірою залежить від всебічної соціальної реклами.

«Таким чином ми зможемо донести до кожного громадянина важливі правила збереження здоров’я та профілактики захворювань. А саме - необхідність та вміння контролювати свій артеріальний тиск, пам’ятаючи головне правило: якщо тиск 140/90 і більше,  необхідно негайно звернутися до лікаря» - зазначив Ігор Бабій, голова Правління громадської організації «Асоціація замовників і виробників соціальної реклами в Україні».

Насамперед йдеться про контроль лікування пацієнтів, хворих на артеріальну гіпертензію, лікарями - експертами, включаючи самоконтроль пацієнтами стану свого здоров’я за допомогою щоденників, залучення фармацевтів до моніторингу артеріального тиску пацієнтів  безпосередньо в аптечних закладах. У медичних закладах та аптеках міста розміщено відповідні санбюлетні та постери, а у громадському транспорті - елементи зовнішньої і внутрішньої соціальної реклами.

Довідка

4 червня в Житомирі стартував перший етап пілотного соціально-інформаційного проекту «Профілактика та контроль гіпертонії – запорука здоров’я нації», ініціаторами та організаторами якого виступають громадська організація «Проти гіпертензії» та «Асоціація замовників і виробників соціальної реклами в Україні». Проект здійснюється за підтримки департаменту охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації та представництва компанії «Новартіс Фарма Сервісез АГ».

Партнерами виступають: Асоціація кардіологів України, ДУ ННЦ «Інститут кардіології ім. М.Д. Стражеска» НАМН України, обласний медичний центр здоров’я та спортивної медицини Житомирської обласної ради, ВГО «За здорове суспільство», колективи аптечних закладів КП «Фармація», «Санітас», КП «Аптека №127», РА «Яспис».

Житомирські медики вже отримали від організаторів проекту тонометри для вимірювання тиску, санітарно-просвітницькі матеріали, інформаційні постери та  санбюлетні. Також підготовлено відеоролик для розміщення в ЗМІ. Спеціально для проекту рекламним агентством «Яспис» розроблено яскравий та виразний логотип та фірмовий стиль для всіх інформаційних матеріалів.  Слоган проекту: «Контролюємо свій артеріальний тиск!»

Прес-центр ДОЗ

тел (0412) 41-37-72

E-mail:  press@ztomc.net.ua